Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Επτά τροφές που είναι καλύτερες και από Viagra!


Αναρωτιέστε με ποιον φυσικό τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αισθανθείτε πιο σέξι ή ψάχνετε τρόπους να τονώσετε την σεξουαλικότητα του συντρόφου σας; Το μυστικό περνάει από το στομάχι σας και συγκεκριμένα μέσα από επτά «μαγικές» τροφές…
1. Κακάο
Το κακάο έχει αποδειχθεί ότι ανυψώνει την ντοπαμίνη, που είναι ένας νευροδιαβιβαστής που αυξάνει το πάθος. Το κακάο, επίσης, φαίνεται να ανυψώνει την σεροτονίνη που μας κάνει να είμαστε πιο θετικοί και πιο χαλαροί, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι το κακάο αυξάνει την οξυτοκίνη, που συχνά αναφέρεται ως το «μόριο της εμπιστοσύνης», που φέρεται να διώχνει τις ανασφάλειες και τους φόβους. Επιπλέον, το κακάο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινυλαιθυλαμίνη, μια χημική ουσία που συνδέεται με συναισθήματα ακραίας ευχαρίστησης και σεξουαλικής διέγερσης. Το κακάο, τέλος, είναι πλούσιο σε θεοβρωμίνη, ανανδαμίδη, τρυπτοφάνη και καφεΐνη, που είναι υπεύθυνες για την αύξηση της σεξουαλικής ορμής.

2. Κόκκινες τσίλι πιπεριές

Αν το κακάο δε σας… έπεισε μπορείτε να δοκιμάσετε τις κόκκινες καυτερές πιπεριές. Μελέτες έδειξαν ότι γυναίκες και άντρες επηρεάζονται περισσότερο από την β-καροτίνη -δηλαδή την πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα πολλών φρούτων και λαχανικών, όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και η γλυκοκολοκύθα- από οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική τροφή. Ωστόσο, η κόκκινη τσίλι πιπεριά είναι υψηλότερη σε β-καροτίνη από οποιαδήποτε άλλη τροφή, προσφέροντας 63.455 mcg της β-καροτίνης ανά μερίδα!
3. Σπαράγγια
Αν δε σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές, τότε τα σπαράγγια είναι ό,τι πρέπει για εσάς, καθώς περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις του φυλλικού οξέος. Το φυλλικό οξύ είναι γνωστό ότι ανεβάζει τα επίπεδα ισταμίνης, ενώ μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η αυξημένη ισταμίνη εκτινάσει τη λίμπιντο.
4. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι μία άλλη «καλή» λύση.  Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τόσο την τεστοστερόνη όσο και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Τα υψηλά επίπεδα του μαγνησίου που έχουν τα αμύγδαλα από την άλλη λειτουργούν ως ηρεμιστικό νεύρων και μας κάνουν πιο χαλαρούς.
5. Ρόκα
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η ρόκα περιέχει αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την απορρόφηση των τοξινών που ανταγωνίζονται την παραγωγή τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη είναι η σπίθα από την οποία ανάβει το πάθος μας! Η ρόκα περιέχει επίσης μια δόση από βιταμίνη Ε, που βοηθά στην παραγωγής των ορμονών.

6. Στρείδια

Τα στρείδια είναι ένα ανώτερο αφροδισιακό, αφού περιέχουν υψηλά επίπεδα σε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και υποστηρίξουν την υγιή ροή του προς τα γεννητικά μας όργανα. Τα στρείδια έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο που αυξάνει την κολπική λίπανση. Τα αυξημένα επίπεδα της ντοπαμίνης στα στρείδια, τέλος, αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, αλλά και την ποιότητα του σπέρματος.
7. Καρπούζι
Το καρπούζι, αν και δεν είναι η εποχή του, καλό είναι να γνωρίζετε ότι περιέχει το αντιοξειδωτικό κιτρουλίνη, που αυξάνει την ποσότητα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι η κύρια πηγή του σώματος για τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, ενώ η κιτρουλίνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη σκληρότητα της στύσης. Αν, λοιπόν, σας έπεισαν οι «μυστικές» του ιδιότητες, μην ξεχάσετε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας μία φέτα καρπούζι το καλοκαίρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...