Βασική συνταγή για φύλλο πίτας
Υλικά
- νερό: 1 ποτήρι
- λάδι: περίπου 1/2 ποτήρι (όχι περισσότερο)
- ρακί: 1 σφηνάκι
- αλάτι: λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: όσο χρειαστεί για μία ζύμη σκληρή που να μην κολλάει
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνετε μικρές ποσότητες αλευριού και ζυμώνετε με τα χέρια σας. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσετε μία ζύμη σκληρή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνετε για μία ώρα να"ξεκουραστεί". Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγετε φύλλο, παχύ ή πιο λεπτό ανάλογα με την πίτα που θέλετε να φτιάξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου