Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

8 τροφές που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας διατηρήσουν σε φόρμα Aσπίδα για τον οργανισμό αλλά και για τη σιλουέτα!

8 τροφές που ενεργοποιούν το γυναικείο μεταβολισμό και ταυτόχρονα σας γεμίζουν με ενέργεια.
Μούρα: Πρόσφατα ερευνητές τοποθέτησαν τα μούρα στη λίστα με τις 20 πλουσιότερες τροφές σε αντιοξειδωτικά ενώ προστατεύουν τους μύες από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης. Και ένα tip: όσο πιο σκουρόχρωμο είναι ένα φρούτο, τόσο πιο πολλά θρεπτικά στοιχεία περιέχει.
Καρότα: Κλείστε τα μάτια και θα είναι σαν να τρώτε ένα τραγανό γλυκό! Τα καρότα περιέχουν υδατάνθρακες τα οποία προσφέρουν ενέργεια στους μύες και κάλιο το οποίο ελέγχει την πίεση του αίματος. Last but not least: Μισή κούπα καρότα έχει μόνο 35 θερμίδες!
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Ψάχνεται την καλύτερη τροφή πριν «λιώσετε» στο γυμναστήριο; Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως. Μία περίπου ώρα πριν την άσκηση, φάτε μία κούπα δημητριακά με άπαχο γάλα και στην κυριολεξία θα πετάτε!
Κοτόπουλο: Επειδή όλοι μας χρειαζόμαστε εκτός από ενέργεια και γεύση, το κοτόπουλο και κυρίως τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι η ιδανική λύση. Το λευκό κρέας είναι πολύ πιο ελαφρύ από το κόκκινο και επιπλέον σας παρέχει σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β. Ότι δηλαδή χρειάζεστε για μία ισορροπημένη διατροφή.
Χούμους: Συνδυασμός υδατανθράκων, πρωτεινών και ακόρεστων λιπαρών. Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι δημοφιλής η συγκεκριμένη τροφή, αλλά δεν στερείται καθόλου γεύσης και θρεπτικών συστατικών. Μάλιστα συνήθως περιέχει και ελαιόλαδο το οποίο σύμφωνα με έρευνες λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο του μαστού.
Αυγά: Και εννοούμε και τον κρόκο. Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι σχετικά με τη συγκεκριμένη τροφή και τη χοληστερίνη, μόνο αν ξεπεράσει κανείς τα 300 ml ημερησίως υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Στα συν είναι ότι είναι πλούσια σε σίδηρο αλλά και λεκιθίνη η οποία προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου.
Σοκολατούχο γάλα: Το γάλα είναι μία από τις σημαντικότερες τροφές. Εκτός από ασβέστιο είναι πλούσιο και σε βιταμίνες. Μη φοβηθείτε να προσθέσετε λίγη ποσότητα κακάο. Τα θρεπτικά στοιχεία παραμένουν, δε φορτώνεστε με περιττές θερμίδες ενώ η γεύση είναι σαφώς καλύτερη.
Σολωμός: Μία εξαιρετική τροφή για την υγεία. Εκτός από τα θρεπτικά του συστατικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ότι τα μονοακόρεστα και τα Ω3 λιπαρά που περιέχει ο σολωμός πολύ πιθανό να αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...