Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ:

χολιστερίνηΗ έκκριση της κορτιζόλης με το στρες προκαλεί την έγκριση της ινσουλίνης, η οποία διεγείρει ένα ένζυμο στο συκώτι που εγκρίνει τη χοληστερίνη στο αίμα. Πρέπει να τρώμε τροφές που έτρωγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ακατέργαστα φρούτα, λαχανικά, φύτρα από σπόρους, αμύγδαλα, καρύδια, ψάρια, και αυγά από πουλερικά ελεύθερης βοσκής, γαλακτοκομικά από κατσίκια ελεύθερης βοσκής. Οι ίνες παρασύρουν την χοληστερίνη και την αποβάλουν από τον οργανισμό μας από φύτρα σιταριού, τριμμένο λιναρόσπορο που μπορούμε να ρίχνουμε στις σαλάτες . Τα καρύδια, λιναρόσπορος και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε στερόλες όπως ο ηλιόσπορος που μειώνουν την χοληστερίνη και βελτιώνουν την καρδιά μας. Τα λίπη που τρώμε επίσης δίνουν πληροφορίες στα γονίδια μας για το τι πρέπει να κάνουν. Λιπαρά όπως τα ωμέγα-3, το ψυχράς έλανσης παρθένο ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το σουσαμόλαδο, το αβοκάντο δίνουν εντολή στα γονίδια μας να επιμηκύνουν τη ζωή μας και απενεργοποιούν όλα τα γονίδια που μας δημιουργούν ασθένειες. Ενώ τα ωμέγα -3 λιπαρά, ενεργοποιούν τα γονίδια που καίνε τα λίπη μας, αλλά το κυριότερο μας μειώνουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Η κατανάλωση σόγιας, βοηθά σημαντικότατα στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος και μειώνει τη χοληστερίνη. Ερευνητές με επικεφαλής τον Dr Sirtori απέδειξαν ότι η συνεχής κατανάλωση σόγιας μείωσε δραστικά την κακή χοληστερίνη και τα γλυκερίδια.
Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη: Η επεξεργασμένη ζάχαρη μετατρέπεται από το συκώτι σε τριγλυκερίδια και κακή χοληστερίνη. Η απότομη αύξηση της ινσουλίνης στο αίμα και κατά συνέπεια η δημιουργία λίπους και κακής χοληστερίνης συμβαίνει επίσης όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν σιρόπι φρουκτόζης ή τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα επεξεργασμένα δημητριακά, μακαρόνια, πατάτες, γλυκά. Μελέτες στην Αμερική έδειξαν ότι όλα τα ζωικά προϊόντα αυξάνουν την χοληστερίνη στο αίμα.
Συνειδητοποίησα γράφει ο Dr Horomi Shinya, η δουλειά μου ήταν να βοηθήσω το σώμα να απαλλαγεί από την ασθένεια (μας λέει τα ίδια με τον Ιπποκράτη). Μόνο το σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του. Σαν γιατρός δημιουργώ τις συνθήκες για να συμβεί αυτή η θεραπεία. Το κλειδί για την υγεία και μακροζωία είναι τα ένζυμα. Έχουμε 5000 είδη ενζύμων από τα οποία τα 3000 δημιουργούνται από βακτήρια που ζουν στο έντερο. Τα ένζυμα είναι υπεύθυνα για 25000 διαφορετικές αντιδράσεις στο σώμα μας, κυριότερες η δημιουργία μεταβολικής ενέργειας στα κύτταρα μας, η πέψη αλλά και την απορρόφηση των τροφών μας. Το παν είναι να έχουμε υγιές γαστρεντερικό σύστημα, σε διαφορετική περίπτωση, δεν παράγουμε την ανάλογη ποσότητα ενζύμων, οι τροφές μας, δεν πέπτονται και δεν απορροφώνται σωστά.

 ΑΛΕΞΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...