Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το κρητικό χάπι για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Το κρητικό χάπι για το κρυολόγημα και τη γρίπη
Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την ασπιρίνη

Η θεραπευτική ιδιότητα μερικών βοτάνων και φυσικών προϊόντων είναι ήδη γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη. Οι πρακτικοί ή εμπειρικοί γιατροί του 19ου αιώνα ασκούσαν την ιατρική βασισμένοι σε παραδοσιακές και πρακτικές συνταγές, κληρονομούμενες από γενιά σε γενιά, πολλές από τις οποίες χάνονταν στα βάθη των αιώνων…
Η βοταναλογία είναι η αρχή της φαρμακευτικής και οι επιστήμονες άλλωστε χρησιμοποιούν σαν βάση για τα φάρμακα στοιχεία από κάποιο φυτό ή το συνδυασμό αυτών.
Για αυτό και υπάρχουν άλλωστε επιστημονικά ευρήματα που υποστηρίζουν τη θεραπευτική δράση των περισσότερων βοτάνων που χρησιμοποιούνται.
Ένα νέο επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ''ασπιρίνη Κρήτης'', ένα νέο είδος που έχει κάποιες κοινές ιδιότητες με αυτές της ασπιρίνης.
Προσοχή! O όρος ασπιρίνη χρησιμοποιείται για να καταλάβει ο απλός κόσμος τι περίπου ιδιότητες θα έχει το νέο φάρμακο και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση η χημική του σύσταση και οι ακριβείς του ιδιότητες με το σκεύασμα ακετυλοσαλικυλικό οξύ.
Το νέο βιολογικό κρητικό φάρμακο περιέχει τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η έρευνα του πανεπιστήμιου εστιάστηκε στους κατοίκους της νότιας Κρήτης. Πληροφορίες των επιστημόνων που βασίζονταν σε λαϊκές παραδόσεις, μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο κρητικό αφέψημα χρησιμοποιείτο από παλιά στις ντόπιες κρητικές συνταγές και προστάτευε τους Κρητικούς από τη γρίπη. Επίσης, ρίχνει τον πυρετό κι έχει αναλγητικές ιδιότητες.
Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη. Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι η αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά η προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη.
Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά...
Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται είναι 2-3 χάπια την ημέρα.
Οι ιδιότητες του κρητικού φαρμάκου είναι: Προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.
Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε ότι η κοινή ασπιρίνη δηλαδή το ακετυλοσαλικυλικό οξύ στα παιδιά και στους εφήβους με γρίπη και ιώσεις, σχετίζεται με την εμφάνιση της σπάνιας, αλλά θανατηφόρας κατάστασης, που ονομάζεται σύνδρομο  Reye και δεν πρέπει να δίδεται...
Η τιμή του φαρμάκου θα είναι πολύ χαμηλή...
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτελεί η ανάπτυξη, αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.
Η νέα επαναστατική πατέντα, τα συστατικά της οποίας αποτελούνται κυρίως από εκχυλίσματα βοτάνων που υπάρχουν σε ορεινά σημεία της Κρήτης, φασκόμηλο, θυμάρι και δίκταμο, μαζί με ελαιόλαδο, έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στον παγκόσμιο ιατρικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...