Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

κυνοροδο


  • Κυνορόδο (καρποί) | βότανα
  • Κυνορόδο (καρποί) αφέψημα

    Οι καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Α, Β και Κ, οργανικά οξέα, τανίνη και φλαβονοειδείς χρωστικές (βιταμίνη Ρ), καροτενοειδή (προβιταμίνη Α), πηκτίνη, φυτικά οξέα και έλαιο. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε λοιμώξεις και ιδιαίτερα τα κρυολογήματα βελτιώνοντας την άμυνα του οργανισμού μας. Είναι εξαιρετικό τονωτικό και μας βοηθά σε περιπτώσεις γενικής εξασθένησης και εξάντλησης. Επίσης οι καρποί χρησιμοποιούνται σαν αντιαιμορραγικό μέσο σε αιμορραγίες πνευμόνων, μήτρας, νεφρών και πληγές. Συνίσταται στις έγκυες. (Η χρήση της αγριοτριανταφυλλιάς αντενδείκνυται στην θρομβοφλεβίτιδα ή αν έχουμε προδιάθεση προς αυτή την ασθένεια)

Προετοιμασία

Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια του τσαγιού για ένα φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε.
Το ρόφημα το πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.

ιδιότητες / παθήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...