Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας τους και το
καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε έξυπνους και ευφάνταστους
τρόπους για να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας αυτό το πεντανόστιμο
χειμωνιάτικο φρούτο. Το click@Life σας προτείνει 10 ιδέες.
Ένα από τα πιο εύκολα, απλά και νόστιμα γλυκά είναι τα ψητά μήλα. Μοσχοβολούν κανέλα, είναι υγιεινά και πολύ νόστιμα, είτε τρώγονται σκέτα ή με τη συνοδεία παγωτού ή κρέμας. Η προετοιμασία τους είναι εξαιρετικά απλή αλλά λίγο χρονοβόρα καθώς θέλουν 1-1 ½ ώρα ψήσιμο. Αφού ξεφλουδίσετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια από το εσωτερικό με το ειδικό εργαλείο, αλλά φροντίζετε να τα κρατήσετε ολόκληρα. Τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί, βάζετε στο εσωτρικό τους από μια κουταλιά ζάχαρη, λίγο ρούμι και λίγο λεμόνι και τα πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα. Τα βάζετε στον φούρνο και περιμένετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Μηλόπιτα
Κλασική κι αγαπημένη συνταγή με πρωταγωνιστή το μήλο, η μηλόπιτα έχει πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Είτε την προτιμάτε με λιωμένα μήλα, είτε με ολόκληρα, είτε με «ψιχουλιαστή ζύμη» (apple crumble), είτε ακόμα και… ανάποδη, όπως και να είναι σίγουρα θα σας τρελάνει με το άρωμά της. Προσθέστε μπόλικη κανέλα και γαρύφαλλο και απολαύστε την ιδανικά μαζί με μια μπάλα παγωτό ή μια κούπα αχνιστό καφέ. (Διαβάστε εδώ πώς να φτιάξετε την τέλεια μηλόπιτα).
Waldorf salad
Η συγκεκριμένη σαλάτα κατάγεται από την Αμερική και είναι τόσο δροσερή και νόστιμη που μπορεί να απογειώσει ακόμα και το πιο «στεγνό» κρέας. Παραδοσιακά φτιάχνεται με πράσινα μήλα, σέλινο, καρύδια, μπόλικο μαρούλι και μια γενναία δόση μαγιονέζας. Η ιστορία της ξεκινά τη δεκαετία του 1890 στο ξενοδοχείο Waldorf της Νέας Υόρκης, από όπου πήρε και το όνομά της. Πολλοί συνηθίζουν να προσθέτουν στη σαλάτα ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα και να τη μετατρέπουν σε κυρίως γεύμα.
Pancakes με μήλο
Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε πολύ τα αμερικανόφερτα pancakes και πολλές φορές ζηλεύουμε τις ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές τα καταβροχθίζουν μανιωδώς στο κρεβάτι για πρωινό μαζί με τόνους σιρόπι maple και καρύδια. Ξέρατε όμως, ότι τα pancakes δεν καταναλώνονται μόνο για πρωινό, αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας; Με bacon, ζαμπόν, τυρί και ό,τι άλλο σας αρέσει, μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τα pancakes. Μια εξαιρετική συνταγή επιτάσσει την προσθήκη πολτού από μήλα στη ζύμη και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό και αφράτο. Για να φτιάξετε pancakes με μήλο ανακατέψτε 2 αυγά, 1 ½ ποτήρι πλήρες γάλα, 2 κούπες αλεύρι, 1 κοφτό κουταλάκι baking powder, 3 κουταλιές ζάχαρη, τον πολτό από 2 κόκκινα μήλα και λίγο αλάτι.
Strudel
Το αγαπημένο γλυκό της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης είναι αναμφισβήτητα το strudel. Η βασική του εκδοχή είναι με γέμιση μήλου, αλλά θα το συναντήσετε και με άλλα φρούτα. Κατάγεται από την Ουγγαρία, αλλά τιμάται καθημερινά και σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Πολωνία κ.α. Η λέξη strudel είναι γερμανική και σημαίνει δίνη. Το όνομα προήλθε προφανώς από το σχήμα του γλυκού που είναι τυλιγμένο σαν ρολό. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τραγανό φύλλο με γέμιση από μήλα και κανέλα, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Για να το φτιάξετε χρειάζεστε 1 φύλλο σφολιάτας, 5 μήλα, 3 κουταλιές βούτυρο, 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Cider ή μηλίτης
Και μην ξεχνάτε τον υπέροχο χυμό μήλου που υπόκειται σε ζύμωση και γίνεται ένα νόστιμο ποτό που μοιάζει με την μπίρα. Μπορείτε να συνοδεύσετε με cider όλα σας τα γεύματα ή να το καταναλώσετε αντί για μπίρα. (Διαβάστε εδώ όσα θέλετε να ξέρετε για τον μηλίτη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου