Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ!!

Φυσικά καλλυντικά για όλο το σώμα

Φυσικά καλλυντικά για όλο το σώμα
Η περιποίηση και η ομορφιά είναι σημαντικές για άνθρωπο, όμως δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε περίτεχνα και συχνά πανάκριβα καλλυντικά, αφού η βάση για όλα αυτά τα σκευάσματα στην πραγματικότητα κρύβεται στον κήπο. Ακολουθούν μερικές εύκολες και απλές συνταγές, για να φτιάξετε τα δικά σας 100% φυσικά καλλυντικά στο σπίτι και να έχετε τη δύναμη της φύσης στο πλευρό σας.

Μάσκα μαλλιών
Υλικά:
-2 ωμά αυγά
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά τα υλικά και απλώνετε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά, για 10 λεπτά, στη συνέχεια τα ξεπλένετε και χρησιμοποιείτε κανονικά το σαμπουάν σας. Για καλύτερο αποτέλεσμα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα μετά το λούσιμο.

Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση
Υλικά:
-1/2 αβοκάντο (ώριμο)
-1/2 μπανάνα
-2-3 κουταλιές λάδι καρύδας
Εκτέλεση: Πολτοποιήστε τα φρούτα προσθέτοντας σιγά- σιγά το λάδι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Αν είναι πολύ ρευστή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό (όχι στα μάτια) και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Μάσκα για μαύρους κύκλους, σακούλες και πρησμένα μάτια
Υλικά
-2 κουτ. γλυκού πολτό φρέσκου αγγουριού ή ωμής πατάτας (καθαρισμένα)
-1 κουτ. γλ. γάλα σκόνη
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά φτιάχνοντας μια λεία, συνεκτική πάστα. Βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δροσιστεί, και όταν τη βγάλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες νερό σε περίπτωση που το μίγμα έχει πήξει πολύ. Στη συνέχεια, ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια σας και απλώστε το μείγμα σε όλη την περιοχή του ματιού, ακόμα και στα βλέφαρα. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα ξεβγάλετε το με δροσερό νερό. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα αργίλου για καθαρισμό και κατά της λιπαρότητας
Υλικά
-1 κουταλιά άργιλο πράσινο ή λευκό (φαρμακείο)
-1 κουταλάκι κρεμά γάλακτος
-1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα . Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ύφη.Σε καθαρό πρόσωπο την αφήνουμε 20 λεπτά. Την αφαιρούμε με χλιαρό νερό και μετά βάζουμε ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι που έχει τονωτικές ιδιότητες και ρυθμίζει την λιπαρότητα. Σημαντικό είναι να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μετά την παρασκευή της.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας
Υλικά
-2 κουταλιές σούπας καφέ
-20 ml λάδι νιζέλ (λάδι μαύρου κύμινου) η σησαμέλαιο
-5 σταγόνες δεντρολίβανο
-5 σταγόνες λουΐζα
-5 σταγόνες άρκευθο
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή και στη συνέχεια απλώνουμε στα σημεία του σώματος που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα.

Λευκαντική μάσκα προσώπου
Υλικά
-1 κουταλιά πολτοποιημένες φράουλες
-1 κουταλιά γιαούρτι
-3-4 σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση: Αναμείξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος καθώς προσδίδει άμεση λάμψη και λεύκανση στην επιδερμίδα. Μπορεί να γίνετε 1 φορά την εβδομάδα.
Πηγή:  iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...