Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013



Κόλπα για να κοιμηθείτε εύκολα 

Κόλπα για να κοιμηθείτε εύκολα
Ξεκουραστείτε, γιατί η έλλειψη ύπνου δημιουργεί πολλά προβλήματα

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σακχαρώδη διαβήτη, να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, να οδηγήσει σε κατάθλιψη και εγκεφαλικό.
Ακόμη, η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του θυρεοειδούς και των ορμονών γενικότερα και δυνητικά επηρεάζει τα πάντα, από την μνήμη μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό. Μπορεί η αϋπνία να στερήσει άμεσα σε κάποιον την ζωή από κάποιο τροχαίο... Η αϋπνία όλα τα μπορεί...

Συμβουλές  για καλό ύπνο
1. Κάντε γιόγκα, χαλαρώστε, καταπιέστε τις ορμόνες του στρες και προετοιμαστείτε για ύπνο.
2. Σεβαστείτε το βιολογικό σας ρολόι. Όταν νιώθετε ότι σας έρχεται υπνηλία, ξαπλώστε στο κρεβάτι.
3. Ψεκάστε τα μαξιλάρια και τα σεντόνια σας με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Χαλαρώνει και ηρεμεί.
 4. Διαλέξτε ένα ρολόι που δεν κάνει θόρυβο. Έτσι η παρουσία του δεν θα σας θυμίζει τις ώρες ύπνου που σας έχουν απομείνει.
 5. Αλλάξτε το μαξιλάρι σας. Το μη καλό μαξιλάρι είναι συχνή αιτία της αϋπνίας. Βρείτε ένα στα μέτρα σας. Μια Σουηδική μελέτη έδειξε ότι τα μαξιλάρια αυχένα, τα οποία είναι ορθογώνια με καμπύλη στην μέση, μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου καθώς και να μειώσουν τον πόνο στον αυχένα.  
Το ιδανικό μαξιλάρι αυχένα πρέπει να είναι μαλακό και όχι πολύ ψηλό, να παρέχει στήριξη του αυχένα, να είναι αντιαλλεργικό και να πλένεται εύκολα.
Μια έρευνα έδειξε ότι τα μαξιλάρια νερού παρέχουν καλύτερο νυχτερινό ύπνο σε σύγκριση με τα απλά μαξιλάρια.
Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με ένα ειδικό «δροσερό» υλικό που αποτελείται από θειικό νάτριο και κεραμικές ίνες είναι πολύ καλύτερο από ένα μαξιλάρι γεμισμένο με πολυεστέρα. Ο λόγος είναι το ότι το μαξιλάρι αυτό κρατάει πιο δροσερό το κεφάλι κατά την διάρκεια της νύχτας, βελτιώνοντας τον ύπνο.
Τέλος τα μαξιλάρια που είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες είναι καλύτερα από τα πολυεστερικά στο να απελευθερώνουν την θερμότητα.
7. Βάλτε πιο χοντρές και σκούρες κουρτίνες στα παράθυρα. Ακόμη και το λιγοστό φως μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.  
8. Βάψτε τους τοίχους του δωματίου με ένα χαλαρωτικό χρώμα.  Το απαλό χρώμα παρέχει μια υπενθύμιση για ύπνο και χαλαρώνει.
9. Συγυρίστε το δωμάτιό σας πριν κοιμηθείτε. Ένα καθαρό και συγυρισμένο δωμάτιο εμπνέει τάξη και χαλάρωση.
10. Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι κεντρικά του δωματίου μακριά από τους εξωτερικούς τοίχους. Αυτό θα αποκόψει τους εξωτερικούς θορύβους
11. Ζεστάνετε τα πόδια σας φορώντας κάλτσες. Τα ζεστά πόδια βοηθούν την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος να φτάσει στην ιδανική για  ύπνο. Με την αύξηση της θερμοκρασίας στα πόδια, επιτρέπεται στον κορμό σου να ρίξει την θερμοκρασία του και να κοιμηθείτε καλύτερα.
12. Βγάλτε τα κατοικίδια έξω από το δωμάτιο.  21% των σκύλων και 7% των γατών ροχαλίζουν.
13. Κοιμηθείτε μόνοι. Οι χωριστές κρεβατοκάμαρες κάνουν καλό στον ύπνο. Μπορεί ο σύντροφος ή η σύντροφος να ροχαλίζει, μπορεί να παραμιλάει ή να κλωτσάει.
Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της χωριστής κρεβατοκάμαρας πάρτε τα μέτρα σας με κόλπα για να σταματήσει το ροχαλητό:
- Πείστε τον/την να σταματήσει το κάπνισμα. Το κάπνισμα συμβάλλει στο ροχαλητό.
- Τάιστε τον/την ένα ελαφρύ γεύμα για βραδινό χωρίς καθόλου αλκοόλ.
- Αγοράστε ένα ζευγάρι ωτοασπίδες!
- Βάλτε να παίζει απαλή μουσική για να καλύψετε το ροχαλητό.
- Κάντε του/της δώρο ένα κουτί ταινίες Breathe Right, οι οποίες μειώνουν σημαντικά το ροχαλητό.
- Κλείστε ένα ραντεβού για τον/την σύντροφο σου σε ένα κέντρο ύπνου, για να κάνει ένα τεστ που λέγεται «Μελέτη Ύπνου» για τυχόν άπνοια.
14. Πάρε ένα συμπλήρωμα με ασβέστιο και μαγνήσιο, πριν πέσετε για ύπνο. Θα βοηθήσει όχι μόνο τα οστά, αλλά επίσης το μαγνήσιο είναι κι ένα φυσικό ηρεμιστικό. Επιπλέον, το ασβέστιο βοηθάει στην ρύθμιση των κινήσεων των μυών.  Η έλλειψη ασβεστίου και μαγνησίου προκαλούν κράμπες των ποδιών και ανησυχία.
15. Φάτε μια χούφτα καρύδια πριν ξαπλώσετε. Τα καρύδια είναι μια καλή πηγή τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που ενισχύει τον ύπνο.
16. Φάτε μια μπανάνα πριν πέσετε για ύπνο. Είναι μια μεγάλη, φυσική πηγή μελατονίνης που είναι η ορμόνη του ύπνου, καθώς και τρυπτοφάνης.
17. Πιέστε  ένα ποτήρι ζεστό γάλα, που είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή τρυπτοφάνης.
18. Πιέστε νερό πριν ξαπλώσετε. Αποφύγετε τους χυμούς.
19. Αν έχετε καούρα στο στομάχι πάρτε αντιόξινα. Να τα πάρετε όμως αμέσως μετά το γεύμα και όχι πριν πέσετε για ύπνο. Τα αντιόξινα περιέχουν αλουμίνιο που προκαλεί αϋπνία.
20. Πιείτε χαλαρωτικά αφεψήματα.
21. Κάντε μασάζ στον εαυτό σας ή στον/στην σύντροφό σας. Το αυτομασάζ είναι χαλαρωτικό.
22. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο 90 με 120 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο.  Το μπάνιο ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, η οποία στη συνέχεια μειώνεται απότομα μετά το μπάνιο και προετοιμάζει τον οργανισμό  για ύπνο.
22. Χρησιμοποιήστε αρωματικά έλαια. Κατάλληλα είναι τα αιθέρια έλαια από ευκάλυπτο που έχουν μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.
24. Ανασκοπήστε τα γεγονότα της ημέρας καθώς ξαπλώνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάλετε τις δουλειές στο μυαλό σας σε τάξη και θα ξεαγχωθείτε. Μπορείτε να καταγράψετε τις σκέψεις σας σε ένα σημειωματάριο δίπλα στο κρεβάτι σας, και μετά να ξανοκοιμηθείτε για να μην έχετε άγχος ότι αύριο θα τις ξεχάσετε.
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

http://www.youtube.com/watch?v=YwAqlgkdGEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...