Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Αφεψήματα,ή έκχυμα.
Σε περιόδους που είστε »πεσμένοι» ψυχολογικά ή όλα σας φαίνονται μαύρα,μπορείτε να πίνετε 2 φλυτζάνια την ημέρα αφέψημα ή έκχυμα δεντρολίβανου,μελισσόχορτου,βαλεριάνας,ή βάλσαμου,(στα 500 ml νερού,30 γραμ. αποξηραμένα,ή 75 γρμ.νωπά).
Μπορείτε επίσης να παίρνετε σε σταγόνες βάμματος ή και σε κάψουλες, Τα βότανα αυτά,διαθέτουν πολύ ισχυρές ηρεμιστικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ
Αιτίες;Αν έχετε πρόβλημα έντονης τριχόπτωσης ή βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν και εκτός εποχής.,το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε άγχος,έλλειψη κάποιων βιταμινών λόγω κακής διατροφής,χρήση φαρμάκων ή ενδοκρινικές διαταραχές.
Άμεση αντιμετώπιση.
*Μια φορά τη βδομάδα,πριν από το λούσιμο να κάνετε μασάζ με λίγο λάδι ελιάς,αμυγδαλέλαιο,ή δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής,για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια,απλώστε το λάδι, σε όλο το μήκος των μαλλιών,αφήνοντας το να δράσει, για τουλάχιστον μια ώρα.
Τα λάδια αυτά,τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται εναλλακτικά στη παραπάνω κούρα,έχουν τονωτικές και θεραπευτικές επιδράσεις στα μαλλιά.

ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ
*Ένα επίσης τονωτικό φυσικό σαμπουάν για τα εύθραυστα και κουρασμένα μαλλιά,μπορείτε να φτιάξετε,ανακατεύοντας 1 γιαούρτι και ι κρόκο αυγού.Κάνετε με το μείγμα απαλό μασάζ στο κεφάλι σας και ξεπλένετε αμέσως.

ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ
*Σε 100γρ αφέψημα τίλιου,ή χαμομηλιού,ανακατεύετε 200γρμ άχρωμμη χένα,(φυτικό τονωτικό σε μορφή σκόνης),2-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κρόκο αυγού.Απλώνετε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά πριν τα λούσετε και την αφήνετε να δράσει για 30-60 λεπτα


Νικολέττα Βασιλοπούλου
Σύμβουλος σχέσεων και αυτογωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...