Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Έλαιο Αγριοτριανταφυλιάς: το καλύτερο αντιγηραντικό


Έλαιο Αγριοτριανταφυλιάς: το καλύτερο αντιγηραντικό
Το έλαιο της αγριοτριανταφυλιάς (Rosehip oil), είναι ένα σούπερ αντιγηραντικό έλαιο. Βοηθάει στην επούλωση των ουλών και στην αντιμετώπιση των ραβδώσεων κατά την εγκυμοσύνη. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ψωρίασης, της νευροδερματίτιδας, του ηλιακού εγκαύματος, μειώνει τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς και τις ραγάδες. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα κολαγόνου και ελαστίνης, είναι κατά των ελευθέρων ριζών και καταπολεμάει την πρόωρη γήρανση. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε. Ιδανικό για χρηση σε ντεκολτέ, λαιμό και στήθος.
Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα έλαια, καθώς περιέχει περίπου 500 ενεργά συστατικά! Θεωρείται από τα καλύτερα υλικά για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Βοηθά σημαντικά το γηρασμένο δέρμα, το δέρμα με ρυτίδες, κοκκινίλες ή ακόμη και έκζεμα καθώς,  είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, κάτι που του προσδίδει σημαντικές αναπλαστικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα, συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας.

O καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, εμφανίζοντας έτσι σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας. Συγχρόνως βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.
Πηγή:http://votanakaifisi.blogspot.gr
Άλλα άρθρα σχετικά με: Φυτά και ομορφιά, Αγριοτριανταφυλλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...