Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δ Ε Ν Δ Ρ Ο Λ Ι Β Α Ν Ο !

Δεντρολίβανο: θεραπευτικές ιδιότητες

Δεντρολίβανο: θεραπευτικές ιδιότητες
Το δεντρολίβανο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως: αναζωογονεί τον κουρασμένο οργανισμό και βελτιώνει την ροή αίματος προς τον εγκέφαλο με σποτέλεσμα την καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και την καλύτερη μνήμη. Θεωρείται ότι καθαρίζει το αίμα και είναι ευεργετικό σε προβλήματα της αναπνοής και του άσθματος. Χρησιμοποιείται για τις αιμοροΐδες, την αναιμία, το άσθμα, την αϋπνία, τη γρίπη, τη δυσεντερία, τη δυσπεψία, τις ζαλάδες, τον κοκκύτη, τις λιποθυμίες, τα πρηξίματα, τη τριχόπτωση, την υστερία και την ωτίτιτιδα.

Τρόποι χρήσης
-Για τις αιμοροΐδες παρασκευάστε πολτό απο τις ανθισμένες κορυφές του φυτού και εφαρμόστε τοπικά με τη μορφή καταπλάσματος.
-Για την αναιμία παρασκευάστε έγχυμα απο τις ανθισμένες κορυφές του φυτού βάζοντας 10-20 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 κουταλιές την ημέρα.
-Για το άσθμα παρασκευάστε αφέψημα φύλλων ή ανθέων βάζοντας 20-30 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 κουταλιές την ημέρα.
-Για τις αϋπνίες φτιάξτε αφέψημα φύλλων ή ανθισμένων κορυφών βάζοντας 20-30 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε ένα φλυτζάνι του τσαγιού κάθε βράδυ.
-Για τη γρίπη παρασκευάστε έγχυμα απο τις ανθισμένες κορυφές του φυτού βάζοντας 5-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα ή κάντε εισπνοές ατμών του αφεψήματος.
-Για τη δυσεντερία παρασκευάστε αφέψημα ρίζας βάζοντας 20-50 γρ σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
-Για τη δυσπεψία και τις λιποθυμίες παρασκευάστε έγχυμα απο τις ανθισμένες κορυφές του φυτού βάζοντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 1-2 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
-Για τις ζαλάδες παρασκευάστε πολτό ανθέων με ζάχαρη και λαμβάνετε 1-2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.
-Για τα πρηξίματα παρασκευάστε αφέψημα φύλλων βάζοντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και κάντε εντριβές στην πάσχουσα περιοχή.
-Για τη τριχόπτωση φτιάξτε αφέψημα βάζοντας 50-100 γρ. σε ένα λίτρο νερού και μετά το λούσιμο ξεπλύντε το τριχωτό της κεφαλής.
-Για την υστερία παρασκευάστε αφέψημα φύλλων ή ανθισμένων κορυφών χρησιμοποιώντας 20-30 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε 2-3 φλυτζάνια του τσαγιού ημερησίως.
-Για την ωτίτιδα φτιάξτε χυμό απο τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιώντας 1-2 σταγόνες μέσα στο αυτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...