Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Βότανα για διάφορα προβλήματα υγείας 

Βότανα για διάφορα προβλήματα υγείας
Βότανα και μπαχαρικά δίνουν απαντήσεις και λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας
Πολύ πριν από την εξέλιξη της δυτικής φαρμακευτικής, οι άνθρωποι είχαν μόνο μία επιλογή, όταν αρρώσταιναν: τη φύση. 
Βότανα και μπαχαρικά δίνουν απαντήσεις και λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας, που, ενδεχομένως, να αντιμετωπίζετε.
  • Βήχας
Το φασκόμηλο είναι ένα από τα καλύτερα «γιατρικά» για τον πονόλαιμο και τον βήχα. Είτε μασήσετε τα φύλλα του, είτε επιλέξετε να ετοιμάσετε ένα ρόφημα από φασκόμηλο, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία σας. Να θυμάστε, ότι το φασκόμηλο χρειάζεται πολύ ήλιο και δροσιά σε υψηλές θερμοκρασίες, εφ' όσον το χώμα είναι στεγνό ή τουλάχιστον καλά στραγγισμένο.
  • Φαγούρα στο δέρμα, δερματίτιδα και εξανθήματα
Το τζελ της αλόης μπορεί να ανακουφίσει από τον κνησμό και τις φλεγμονές, όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα σας. Εναλλακτικά και το χαμομήλι έχει την ικανότητα να απαλύνει ένα εξάνθημα, όταν το εφαρμόζετε ως μια δροσερή κομπρέσα. Το χαμομήλι μάλιστα είναι ιδανικό σε μορφή κομπρέσας, στις περιπτώσεις που έχετε κάποιο εξάνθημα στο εξωτερικού του βλεφάρου. Φυτέψτε την αλόη σε καλά στραγγισμένο και αμμώδες έδαφος, μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα και τοποθετήστε τη σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό σημείο.
  • Πεπτικά προβλήματα
Το πιπέρι cayenne (και άλλες πικάντικες πιπεριές), το σκόρδο, το τζίντζερ και η κουρκούμη, εάν ληφθούν πριν από το φαγητό ή ενσωματωθούν σε ένα γεύμα, βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, που ενδεχομένως παρουσιάζει το πεπτικό σας σύστημα. Το πιπέρι διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης αυξάνοντας την ποσότητα υδροχλωρικού οξέως, που εκκρίνει το στομάχι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πιπέρι χάρη στην «καυτερή» ουσία καψαϊκίνη, καταπραϋνει τους μυϊκούς πόνους και τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις καθώς μπλοκάρει τις χημικές ενώσεις που μεταφέρουν το μήνυμα του πόνου στον εγκέφαλο. Επίσης, δύο κουταλιές χυμού λάιμ και τζίντζερ μαζί με λίγο μέλι, μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό μετά από κάθε βαρύ γεύμα. Είτε πρόκειται για δυσπεψία, αέρια ή φούσκωμα, ο μάραθος (ή το μάραθο) μπορεί να βοηθήσει. Πιείτε ένα τσάι με μάραθο ή μασήστε μερικούς σπόρους του. Ο μάραθος βοηθά στην πέψη, μειώνει τα αέρια, απαλύνει από τους πόνους, που προκαλούν οι κράμπες και μειώνει τη ναυτία.
  • Πονοκέφαλος
Η λεβάντα και το χαμομήλι ενδείκνυνται για χαλάρωση, καθώς αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Εάν μάλιστα υποφέρετε από πονοκεφάλους, καλό είναι να πίνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Εναλλακτικά, ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας σε λίγο ελαιόλαδο και κάντε με το μείγμα μασάζ στους κροτάφους ή φτιάξτε ένα ρόφημα με δενδρολίβανο, το οποίο έχει αναλγητική δράση και θα σας ανακουφίσει.
  • Μυϊκός πόνος
Είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο, το τζίντζερ μπορεί να επιταχύνει την επούλωση και να παράσχει γρήγορη ανακούφιση, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσκαμψίας και μυϊκούς πόνους. Εφαρμόστε το σε μία κομπρέσα ή προσθέστε το εκχύλισμά του στο ντους σας. Επιπλέον, διάφορες έρευνες αναφέρουν, ότι το τζίντζερ είναι σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον πόνο από την αρθρίτιδα και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.
  • Άγχος
Ο βασιλικός θεωρείται αποτελεσματικός για τη μείωση του στρες, καθώς αυξάνει την αδρεναλίνη και τη νοραδρεναλίνη, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη σεροτονίνη. Ο βασιλικός, επίσης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «φάρμακο» για την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού.
Διαβάστε, επίσης,
Βιβλιογραφία
pentapostagma.gr
www.emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...