Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το κινέζικο φυτό για τη θεραπεία του καρκίνου Κύριο

Το κινέζικο φυτό για τη θεραπεία του καρκίνου
Tripterygium wilfordii  ή Lei Gong Teng ή Mandarin για τον καρκίνο
Το κινέζικο φυτό η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng χρησιμοποιείται στην κινέζικη ιατρική για αιώνες για την αποκατάσταση, σε νόσους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα το φυτό εξαφανίζει τους όγκους μετά από μια περίοδο 40 ημερών,  ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας.
Το φυτό περιέχει τριπτολίδη, ένα ενεργό διτερπενοειδές,  που έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, και πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το φυτό είναι απίστευτα ισχυρό για να εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα.
Η ομάδα απομόνωσε αποτελεσματικά την τριπτολίδη,  και τη μετέτρεψε σε μια υδατοδιαλυτή μορφή. Επίσης, η τριπτολίδη στοχεύει διάφορες λευχαιμίες και αυξάνει την αποτελεσματικότητα άλλων αντικαρκινικών παραγόντων.
Ήδη από το 2007 ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Yale και Columbia University διαπίστωσαν ότι η τριπτολίδη ενεργοποιεί αποτελεσματικά την κυτταρική απόπτωση, γνωστή ως προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος. Πολυάριθμες άλλες μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι η τριπτολίδη είναι ένα ισχυρό φάρμακο για τον καρκίνο και μεταξύ άλλων για τους επιθετικούς όγκους προστάτη και για τον καρκίνο παγκρέατος.
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πυρετού, τα ρίγη και τα οιδήματα.
Το Tripterygium wilfordii  έχει διερευνηθεί ως θεραπεία για μια ποικιλία διαταραχών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος, η χρόνια ηπατίτιδα, η χρόνια νεφρίτιδα, η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, η πολυκυστική νόσος των νεφρών και οι νόσοι του δέρματος. Είναι, επίσης, υπό έρευνα στη γονιμότητα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι.
Η τριπτολίδη έχει αντιφλεγμονώδη, ανοσορυθμιστική, αντιπολλαπλασιαστική και προαποπτωτική δραστικότητα.
Μείωση της ανδρικής γονιμότητας
Το φυτό περιέχει πολλές δραστικές ουσίες, τουλάχιστον έξι από τα οποίες έχουν αρνητική επίδραση στην ανδρική γονιμότητα (τριπτολίδη, τριπδιολίδη, τριπτολιδενόλη, τριπχλωρολίδη, 16 - υδροξυτριπλίδη και μια ένωση που είναι γνωστή ως T7/19). Η καθημερινή λήψη του φυτού μειώνει την πυκνότητα του σπέρματος  και επηρεάζει σοβαρά το σχηματισμό και την ωρίμανση του σπέρματος. Όταν η λήψη του φυτού σταματήσει οι δείκτες επιστρέφουν στο φυσιολογικό μέσα σε λίγους μήνες.
Άλλες χρήσεις
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται σε αυτοάνοσες διαταραχές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, και για τη θεραπεία του καρκίνου.
Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί, επίσης, ότι έχουν και αυτά καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες και είναι πολύ πιο φθηνά σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα αντικαρκινικά φάρμακα και το κυριότερο δεν έχουν παρενέργειες!
Διαβάστε, επίσης,
Κινέζικη ιατρική
Κινέζικη ιατρική και καρκίνος ήπατος
www.emedi.gr
Βιβλιογραφία
naturalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...