Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013



Τα καρύδια κάνουν καλό και στην καρδιά 



Μια χούφτα καρύδια την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

Αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Σύμφωνα τα αποτελέσματα της μελέτης τους, τα καρύδια – είτε υπό μορφή καρπών, είτε ως καρυδέλαιο - μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό των επιπέδων χοληστερόλης του οργανισμού και στην ενίσχυση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή τους.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών ή του ελαίου τους, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα μακροπρόθεσμα.
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες και βιταμίνη Ε, ουσίες γνωστές για την προστατευτική δράση που χαρίζουν στον οργανισμό.
Η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών θα μπορούσε να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η κατανάλωση καρυδιών ή καρυδέλαιου τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό.
Διαβάστε, επίσης...
Τρώτε καρύδια για πρόληψη του διαβήτη
www.emedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...