-
Φαγόπυρο esculentum - Μαυροσίταρο - Buckwheat (βιολογικό)
Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο δεν περιέχει γλουτένη και επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με αλλεργία στην γλουτένη. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ, μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο κι ο ψευδάργυρος.
Το φαγόπυρο μειώνει τη χοληστερίνη και σταθεροποιεί τα επίπεδα ζαχάρου
στο αίμα χάρη στις διαλυτές ίνες που περιέχει. Επίσης, βοηθάει την καλή
λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και δίνει ενέργεια.
Περιλαμβάνεται σε αρκετές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και
λόγω της πλούσιας διατροφικής του αξίας σε πολλές δίαιτες ή υγιεινές
διατροφές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου