Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Φ Α Γ Ο Π Υ Ρ Ο !


  • φαγόπυρο esculentum | superfoods πρωτεϊνών βιταμινών και ασβέστιο
  • Φαγόπυρο esculentum - Μαυροσίταρο - Buckwheat (βιολογικό)

    Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο δεν περιέχει γλουτένη και επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με αλλεργία στην γλουτένη. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ, μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο κι ο ψευδάργυρος.
Το φαγόπυρο μειώνει τη χοληστερίνη και σταθεροποιεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα χάρη στις διαλυτές ίνες που περιέχει. Επίσης, βοηθάει την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και δίνει ενέργεια. Περιλαμβάνεται σε αρκετές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και λόγω της πλούσιας διατροφικής του αξίας σε πολλές δίαιτες ή υγιεινές διατροφές.

Φαγόπυρο esculentum - Μαυροσίταρο - Buckwheat (βιολογικό) | Ιδιότητες

Οι βασικές ιδιότητες του super food φαγόπυρου πέρα από ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και άλλες βιταμίνες είναι ότι περιέχει ένα γλυκοζίτη που ονομάζεται ρουτίνη, είναι ένα φυτοχημικό που ενισχύει τριχοειδή τοιχώματα. Μία κλινική μελέτη έδειξε εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.

Εφαρμογές

Ο σπόρος από το θαυματουργό φυτό φαγόπυρου άλλοτε ονομάζεται ως σπόρος και άλλοτε ως δημητριακό. Μπορεί να καταναλωθεί ως σιτάρι ή ως σπόρος αντί για ρύζι ή ακόμα και αλεσμένο σε αλεύρι από φαγόπυρο να χρησιμοποιηθεί για ψωμί, πίτες, ζυμαρικά κ.α.

ιδιότητες / παθήσεις

Εφαρμογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...