Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

12 τρόποι για να κοιμηθείτε βαθιά και να το χαρείτε

Θες το άγχος, θες η ένταση της μέρας, ο βραδινός ύπνος μόνο ήσυχος δεν είναι πλέον. Και σίγουρα κανείς μας δεν τον ευχαριστιέται όσο θα ήθελε. Οι επιστήμονες, όμως, έχουν να μας προτείνουν όχι έναν, όχι δύο, αλλά δώδεκα (12) ολόκληρους τρόπους για να καταφέρουμε να κοιμηθούμε βαθιά, ήρεμα και απολαυστικά, έστω κι αν έχουμε να ξυπνήσουμε στις επτά για τη δουλειά:
1. Απαγορεύστε τα ηλεκτρονικά gadget στο υπνοδωμάτιο, εκτός από το ξυπνητήρι, καθώς απορροφούν την προσοχή σας, ταλαιπωρούν τα μάτια και κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση.
2. Χρησιμοποιείτε φωτιστικά με απαλό φωτισμό.
3. Γεμίστε το δωμάτιο με οικείες, χαλαρωτικές μυρωδιές, όπως η λεβάντα ή η βανίλια.
4. Βρείτε και αγοράστε το σωστό στρώμα για το σώμα σας και τις ανάγκες του.
5. Μην παίρνετε παυσίπονα πριν τον ύπνο καθώς πολλά περιέχουν καφεΐνη
6. Ανοίξτε τον ανεμιστήρα (όχι κατά πάνω σας). Θα διώξει μακριά τους θορύβους που ενοχλούν το κατοικίδιό σας ώστε αυτό με τη σειρά του να μην ενοχλήσει εσάς όσο κοιμάστε.
7. Τα ζευγάρια καλό είναι να έχουν δικά τους σεντόνια ο καθένας, ώστε να μην τραβάνε ο ένας του άλλου και ταλαιπωρούνται στον ύπνο.
8. Για ζευγάρια πάλι: λύστε τα θέματά σας πριν κοιμηθείτε. Για τον άντρα, το πώς θα κοιμηθεί το βράδυ επηρεάζει τη συμπεριφορά του απέναντι στη σύντροφό του την επόμενη ημέρα. Για τη γυναίκα, το πώς θα είναι η σχέση της με τον σύντροφό της μέσα στην ημέρα, επηρεάζει την ποιότητα του βραδινού της ύπνου.
9. Επιλέξτε μαξιλάρια με πουπουλένια γέμιση. Έρευνες έχουν δείξει πως, συγκρητικά, λιγότεροι άνθρωποι έχουν αλλεργία στα φτερά, ενώ η γέμιση με αφρό μπορεί να ενεργοποιήσει αλλεργίες που δεν ξέραμε πως είχαμε.
10. Απολαύστε ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι πριν πέσετε στο κρεβάτι.
11. Περιποιηθείτε τα πόδια σας. Κάντε ένα ποδόλουτρο σε ζεστό νερό, κάντε τους μασάζ και βοηθήστε τα να χαλαρώσουν ώστε να χαλαρώσει όλο το νευρικό σας σύστημα.
12. Εξασκηθείτε στον σωστό τρόπο αναπνοής. Αν η αναπνοή μας είναι ήρεμη, έτσι θα είναι και το μυαλό μας. Ξαπλώστε και δοκιμάστε έναν ήρεμο τρόπο αναπνοής για δύο λεπτά: εισπνεύστε για 4», εκπνεύστε για 4», σταματήστε για 4» και επαναλάβετε.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...