Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μάθε τα μυστικά του Dr. Oz για να αδυνατίσεις με επιτυχία


Μάθε τα μυστικά του Dr. Oz για να αδυνατίσεις με επιτυχία
μικρότερο κείμενο μεγαλύτερο κείμενο Μέγεθος Κειμένου
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες δίαιτες δεν στέφονται με ιδιαίτερη επιτυχία, κάτι που εύκολα αιτιολογείται με την έλλειψη θέλησης. Όπως εξηγεί όμως ο  Mehmet Oz, MD, παρουσιαστής του The Dr. Oz Show (και διάσημος σε όλο τον κόσμο, κυρίως μετά τις εμφανίσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή της Opra), ο περιορισμός πρόσληψης της τροφής έρχεται σε αντίθεση με τη φυσική προτροπή του σώματος. Οι πρόγονοί μας χρειαζόντουσαν περισσότερες θερμίδες για να ανταπεξέλθουν σε περιόδους έντονου στρες (ας πούμε πείνας) και σήμερα, όταν οι ορμόνες του άγχους χτυπάνε κόκκινο – είτε λόγω έντασης στη δουλειά είτε μετά από ένα τσακωμό με τον σύζυγο – είναι λες και στεκόμαστε στην τούντρα της τελευταίας εποχής των παγετώνων.
@DrOz-620x480
Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μπορούμε να ξεγελάσουμε την εξελικτική βιολογία, ακολουθώντας πέντε απλούς κανόνες επιτυχούς απώλειας βάρους, τους οποίους ο Dr. Oz έχει αναπτύξει με τη βοήθεια του Michael Roizen, MD στο βιβλίο τους YOU: On a Diet. Οι κανόνες υπόσχονται να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις λιγούρες και να παραμείνεις αδύνατη. Αρκεί να τους ακολουθήσεις!
1. Χάλασε το δείπνο σου
Η ορμόνη γκρελίνη κερδίζει την προσοχή σου όταν το στομάχι σου αρχίζει να παραπονιέται. Μόλις αρχίσεις να τρως, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να μειωθούν τα επίπεδα της γκρελίνης και να δοθεί το σήμα ότι χόρτασες. Αν όμως τρως ένα σν.ακ 100 θερμίδων, όπως μια χούφτα αμύγδαλα, περίπου μισή ώρα πριν το δείπνο, τα επίπεδα της γκρελίνης θα έχουν ήδη υποχωρήσει μέχρι να πιάσεις στο χέρι σου το πιρούνι.
2. Απαγόρευσε τα αναψυκτικά με τα γεύματα
Η λεπτίνη είναι μία ορμόνη που ειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι μπορείς να σταματήσεις να τρως, μόλις το σώμα σου έχει αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια από το φαγητό. Ωστόσο, η φρουκτόζη (το σάκχαρο που βρίσκεται στα αναψυκτικά) διακόπτει τον κύκλο της ανατροφοδότησης, εμποδίζοντας τον εγκέφαλο να πάρει το μήνυμα. Σβήσε τη δίψα σου με νερό, αντί αναψυκτικών.
3. Κατανάλωσε φυτικές ίνες
Ο ειλεός είναι ένα τμήμα του λεπτού εντέρου που μπορεί να συμπιέσει για να επιβραδύνει τη διέλευση των τροφίμων μέσω των εντέρων. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορείς να πάρεις μια αργή αλλά σταθερή παροχή καυσίμου, η οποία σε κρατά χορτάτη.Ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες ενεργοποιεί αυτόν τον μηχανισμό, επειδή το έντερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από τις φυτικές ίνες.
4. Φάε συνειδητοποιημένα
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρως στο τραπέζι και όχι στον καναπέ. Επίσης, σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπεις τηλεόραση, να τσεκάρεις το κινητό σου ή να σερφάρεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Όταν τρως με επίγνωση, δεν λαμβάνεις μόνο μεγαλύτερη ικανοποίηση από το φαγητό, αλλά ο επιπλέον χρόνος θα επιτρέψει στα επίπεδα της γκρελίνης να πέσει ακόμη περισσότερο όσο τρως.
5. Χτίσε περισσότερο μυϊκό ιστό
Θέσε ως στόχο να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, το οποίο όχι μόνο θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες αλλά να δυναμώσεις τον σκελετό σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...