
Ιερό
φρούτο στις παραδόσεις πολλών λαών, σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας
για τους Έλληνες και αθανασίας για τους Κινέζους. Χαρακτηριστικό του
είναι ότι συντηρείται για αρκετό χρόνο σε φυσική θερμοκρασία. Ακόμα και
αν η εξωτερική του σάρκα έχει ξεραθεί, μέσα μπορεί να σφύζει ακόμα από
ζωή. Είναι ένα φυσικό δυναμωτικό, ιδιαίτερα θρεπτικό. Το κατακόκκινο
χρώμα του υποδηλώνει ότι παρέχει στον οργανισμό άφθονες αντιοξειδωτικές
ουσίες (περισσότερες σε ποσότητα από εκείνες του κόκκινου σταφυλιού),
συνεπώς προστατεύει το καρδιαγγειακό μειώνοντας τον κίνδυνο απόφραξης
των αγγείων
. Ο
χυμός του αυξάνει την παραγωγή αίματος και τονώνει την καρδιά μετά από
έντονη άσκηση. Τα ρουμπινένια σπυριά του είναι γεμάτα με ασβέστιο,
σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό, άφθονο κάλιο, σελήνιο,
βιταμίνες B5, B6 και C. Ακόμα, είναι αφροδισιακό, αποτοξινωτικό,
αντιυπερτασικό, ωφελεί τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και ως στυπτικό
καταπολεμά την διάρροια. Αποτελεί ασπίδα κατά των καρκίνων του μαστού,
του προστάτη και του δέρματος, την εξέλιξη των οποίων μπορεί επίσης να
επιβραδύνει.
Golden Magazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου