Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μπιφτέκια από ρύζι και λαχανικά

Ποιος είπε πως οι φυτοφάγοι δεν τρώνε μπιφτέκια;
Οι απολαύσεις είναι για  όλους! Απλώς κάποιοι διαλέγουν τον υγιεινό τρόπο!

Μπιφτέκια από ρύζι και λαχανικά

Υλικά:
- μισό φλυτζάνι ρύζι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 τούφες σπανάκι
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ανάλατα
- μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- δυόσμος
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι.
2. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
3. Αλέθουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά, το αμύγδαλο και το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
5. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
6. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές.
*Εναλλακτικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...