Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ!

Βότανα που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο

Βότανα που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο O πονόλαιμος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων μια πρώτη αίσθηση καψίματος , πρησμένους αδένες , λαρυγγίτιδα , βράγχος φωνής, και πόνο κατά την κατάποση
Τα συμπτώματα που μπορεί να τον συνοδεύουν μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό , πόνο στο αυτί , και ρινική καταρροή . Ο πόνος στο λαιμό είναι πολύ επώδυνος και έρχεται ξαφνικά . Αυτός ο πονός μπορεί να οφείλεται σε κρυολόγημα ή γρίπη. Παρ'ολα αυτά η αμυγδαλίτιδα είναι συνήθως μια βακτηριακή ή ιογενής λοίμωξη και απαιτεί επίσκεψη στο γιατρό σας.
Ο χυμός λεμονιού και το μέλι είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνο της φαρυγγίτιδας . Βοηθά επίσης αν πίνετε άφθονο χυμό εσπεριδοειδών ιδιαίτερα πορτοκάλι, ανανά , και χυμόγκρέιπφρουτ . Μερικές φορές, το ψιλοκομμένο σκόρδο αν προστεθεί στο μέλι μπορεί να βοηθήσει . Η κατάλληλη δοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε ώρα .
Αποτελεσματικές γαργάρες μπορούν να γίνουν με μαύρο τσάι με μια πρέζα πιπέρι καγιέν, αλάτι διαλυμένο σε νερό, ή ξύδι και νερό . Αυτά τα βότανα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν . Δοκιμάστε επίσηςγλυκόριζα , εκχύλισμα echinacea , ή λευκό τσάι απο φλοιό βελανιδιάς . Άλλα βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το φασκόμηλο, θυμάρι , plantain , elderflower , catnip , μπαλτάδες , agrimony , δεντρολίβανο , κουρκούμη , φλόμος , και χαμομήλι .
Μερικές φορές, μια ζεστή κομπρέσα από φύλλο τζίντζερ ή μαϊντανό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση . Οψευδάργυρος , άγρια κεράσια , το μαύρο ξύλο καρυδιάς , και οι παστίλιες που είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής συμβάλουν στην γρήγορη ανάρρωση .
O ατμός από ευκάλυπτο και τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν . Ένα ζεστό χαμάμ ή η σάουνα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τον πονόλαιμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση . Εάν είναι ανέφικτο καλό θα ήταν να εισπνέουμε αιθέρια έλαια λεβάντας που εφαρμόζονται σε ένα ζεστό , υγρό πανί .
Επίσης, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου . Κάντε απαλό μασάζ στο λαιμό και το στήθος σας . Έπειτα καλύψτε με ένα ζεστό , στεγνό πανί για καλύτερα αποτελέσματα .
Προσπαθήστε να βγάλετε τη γλώσσα όσο πιο έξω μπορείτε . Κρατήστε τη για 30 δευτερόλεπτα . Χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις φορές. Αυτή η θεραπεία αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθάει στον πόνο.
Όταν υποφέρετε απο τον πόνο στο λαιμό αποφύγετε τα γαλακτοκομικά , τη ζάχαρη , τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα . Επίσης, μείνετε μακριά από τον καπνό . Προσπαθήστε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας πιο συχνά , αν ο πονόλαιμος επανεμφανίζεται σε τακτική βάση .
Πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κάθε πρωί με πονόλαιμο που βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας . Αυτό συνήθως οφείλεται σε αλλεργίες και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αλλεργία . Ένα παιδί που συνεχώς διαμαρτύρεται για πονόλαιμο και πόνο στο αυτί μπορεί π.χ. να έχει αλλεργία στο γάλα . Προσπαθήστε να περιορίζετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή δώστε του γάλα σόγιας .
Ο πονόλαιμος μπορεί να υποδεικνύει μια σοβαρή κατάσταση . Δείτε το γιατρό σας , αν ο πόνος της φαρυγγίτιδας διαρκεί για περισσότερο από 2 ημέρες , αν έχετε υψηλό πυρετό , αν έχετε δυσκολία στην κατάποση , εάν έχετε πρησμένους αδένες στο λαιμό σας , αν έχετε πύον στις αμυγδαλές σας , αν έχετε ένα κοκκινωπό εξάνθημα στο σώμα σας , εάν έχετε ιστορικό ρευματικού πυρετού , ή αν είχατε ποτέ μονοπυρήνωση . Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο.
boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...