Καλό είναι
να παίρνετε το λίπος από τα ψάρια και όχι από το κρέας. Τα ω-3 λιπαρά οξέα που
περιέχονται στα λίπη των ψαριών μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο,
διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης μειώνουν τα ποσοστά κατάθλιψης.
Στο American Journal of Clinical Nutrition δημοσιεύθηκε έρευνα του
πανεπιστημίου της Μπολόνια που αναφέρει ότι οι λάτρεις των ψαριών δηλαδή όσοι
καταναλώνουν συχνά ψάρια έχουν πολύ μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στον
οισοφάγο, το πάγκρεας και το στομάχι . Μάλιστα η κατανάλωση ακόμη και μικρών
ποσοτήτων ψαριού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων της πεπτικής οδού.
Εικάζεται ότι τα λιπαρά οξέα των ψαριών μπορεί να αναστέλλουν την ανάπτυξη
καρκινικών κυττάρων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου