Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ & ΥΓΕΙΑ! ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ!ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ!


ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Περπάτημα: Τα οφέλη
Η άσκηση που συστήνεται περισσότερο απ’ όλες.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάποιος μπορεί να κάνει για την φυσική του κατάσταση. Από τα σπορ στη γιόγκα, από τα βάρη στο tai chi και πολλά ακόμα. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για να είμαστε ενεργοί και σε φόρμα.
Γιατί λοιπόν το περπάτημα ακούγεται περισσότερο, ασκείται περισσότερο και συστήνεται περισσότερο από τους γιατρούς;
1. είναι εύκολο. Το περπάτημα είναι εύκολο να το κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε ειδική προπόνηση, δεν υπάρχει κανένας περίπλοκος κανόνας για να μάθουμε. Βασικά, απλώς περπατάμε. Η φυσιολογική μορφή περπατήματός είναι ίσως αρκετή, αλλά η καλή σωματική στάση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
2. και ασφαλές. Το περπάτημα έχει τις μικρότερες πιθανότητες τραυματισμού. Φυσικά, μπορούμε να χτυπήσουμε με το περπάτημα, ιδιαίτερα εάν πέσουμε, αλλά συγκρινόμενο έναντι αθλημάτων και άλλων προγραμμάτων άσκησης, το περπάτημα είναι ασφαλές για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα φυσικής ικανότητας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχάριοι πρέπει να βγουν την πρώτη φορά έξω για μερικές ώρες. Χρειάζεται προσαρμογή.
3. είναι ευπροσάρμοστο. Το περπάτημα είναι προσαρμόσιμο. Μπορείτε να περπατήσετε για πέντε λεπτά στην αρχή ή να περπατάτε έναν μαραθώνιο εάν είστε πρωταθλητής. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο σπίτι μπροστά από την τηλεόρασή σας, ή στο πεζοδρόμιο στη γειτονιά σας, ή ακόμα σε ένα μονοπάτι στο βουνό.
4. είναι καλό για το σώμα μας. Το περπάτημα είναι μια καλή ολοκληρωμένη άσκηση. Τα προγράμματα άσκησης προϋποθέτουν 3 παράγοντες: αντοχή για την καρδιαγγειακή ικανότητα, ασκήσεις δύναμης για να χτίσουμε τους μυς και ευελιξία να διατηρήσουμε μία ευρύτητα στην κινητικότητά μας. Το περπάτημα καλύπτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις αν και χρησιμοποιείται πρώτιστα για την αντοχή. Η προσθήκη μερικών διατάσεων προτού περπατήσουμε είναι μια καλή ιδέα, και πολλοί περιπατητές κάνουν επίσης κάποιες πρόσθετες ασκήσεις δύναμης.
5. είναι ανέξοδο. Το περπάτημα δεν απαιτεί σχεδόν καμία αρχική δαπάνη. Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετο ιματισμό ή εξοπλισμό, αν και υπάρχει αφθονία διαθέσιμη εάν το θέλουμε. Μπορούμε να περπατήσουμε με οποιοδήποτε άνετο ιματισμό και μερικοί άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν με τα συνηθισμένα άνετα παπούτσια τους (αν και συστήνεται μία μικρή επένδυση σε καλά παπούτσια περπατήματος).
6. επιπλέον, καταπολεμά ασθένειες. Το περπάτημα βοηθά σε πολλές καταστάσεις προβλημάτων υγείας, ιδιαίτερα εκείνες τις «επιδημίες» της παρούσας στατικής εποχής μας, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό και η παχυσαρκία. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν το περπάτημα θα ήταν καλό για σας.
7. μας κρατά νέους! Το περπάτημα βοηθά επίσης σε πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Μπορούμε να ελαττώσουμε τις πιθανότητές της οστεοπόρωσης, την οστεοαρθρίτιδα, τα σπασίματα ισχίων και μερικούς τύπους καρκίνου. Η κανονική άσκηση βοηθά επίσης να κρατά τη διανοητική μας ικανότητα σε επαγρύπνηση.
Ορίστε λοιπόν.
Η χρυσή επτάδα με τους λόγους για τους οποίους το περπάτημα είναι η Νο1 άσκηση.
Είναι εύκολο, ασφαλές, ευπροσάρμοστο, καλό για τους μυς, τα κόκκαλα και τους συνδέσμους μας, ανέξοδο, και μας κρατά υγιείς και νέους.
Κάντε έναν περίπατο σήμερα κιόλας!
πηγη
lifeinbalance.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...