Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΥΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙΛΑ!!

Δίαιτα με σούπες: Χάστε 6 κιλά σε 7 ημέρες


Οι σούπες είναι το ιδανικό πιάτο για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Είναι εύπεπτες, ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά.
Κάθε μέρα απολαμβάνετε μια νέα σούπα χωρίς περιορισμό στην ποσότητα.
Η δίαιτα διαρκεί για 7 ημέρες και θα σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 6 κιλά. Την δίαιτα μπορείτε να την συνεχίσετε για 7 ακόμη ημέρες.
Διάρκεια: 7 ημέρες
Απώλεια: μέχρι και 6 κιλά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα
Ψαρόσουπα

2η Ημέρα
Καροτόσουπα

3η Ημέρα
Κοτόσουπα με λαχανικά

4η Ημέρα
Λαχανόσουπα

5η Ημέρα
Σούπα μινεστρόνε

6η Ημέρα
Σούπα σπανάκι

7η Ημέρα
Κολοκυθόσουπα

Κανόνες Δίαιτας

- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων.
- Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με γυμναστική (περπάτημα, αεροβική κλπ) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.

Επιτρέπεται
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Φυσικό Γλυκαντικό (Στέβια)
- Φρέσκα μυρωδικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι

Σνακ:
Λαχανικά (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
Φρούτα (μέχρι και 2 μερίδες καθημερινά)

Δεν επιτρέπεται
- Αναψυκτικά
- Αλκοόλ
- Ζάχαρη


Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.


Συνταγές Δίαιτας
Ψαρόσουπα
Υλικά
1 ψάρι
2 πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κλωναράκι σέλινο
1 κλωναράκι μαϊντανό
λάδι
πιπέρι
λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι εσωτερικά και εξωτερικά. Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, λάδι και τα βράζουμε. Αφού βράσουν αφαιρούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το ψάρι να βράσει. Όταν βράσει προσθέτουμε τα λαχανικά, λίγο αλάτι και τα αφηνουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Αν θέλουμε η σούπα μας να γίνει βελουτέ, πριν προσθέσουμε τα λαχανικά στο ψάρι τα πολτοποιούμε με το μπλεντεράκι.

Καροτόσουπα
Υλικά
8 μεγάλα καρότα
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή ζωμός κότας
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον ζωμό λαχανικών, τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι, το λάδι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιείτε μ’ένα μπλεντεράκι. Αν η σούπα γίνει πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζετε για 5’. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, προαιρετικά με λίγο χυμό λεμονιού ή με μια κουταλιά γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Κοτόσουπα με λαχανικά
Υλικά
2 μπούτια ή 1 στήθος κοτόπουλο
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
3 κουταλιές αρακά
μισό κρεμμύδι
μισή πιπεριά
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι
πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό. Αφού βράσει, αφαιρείτε το κοτόπουλο και στραγγίζετε το ζωμό. Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους το καρότο και το κολοκυθάκι. Ψιλοκόβετε τον μαιντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το ζωμό και όλα τα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο την πέτσα και τα κόκκαλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Αφου βράσουν τα λαχανικά προσθέτετε το κοτόπουλο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα βράζετε για 10 λεπτά ακόμη.
Παραλλαγές
Μπορείτε να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε λαχανικό με αυτό της επιλογής σας.

Λαχανόσουπα
Υλικά
μισό λάχανο
3 καρότα
6 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 ντομάτες (φρέσκιες ή κονσέρβα)
1 ματσάκι σέλινο
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 κύβους ζωμό λαχανικών ή κότας
νερό
πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό, τον ζωμό λαχανικών, νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα λαχανικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σούπα Μινεστρόνε
Υλικά
100 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
750ml ζωμός λαχανικών ή ζωμό κότας
3 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι μαύρο ή καγιέν
Για το γαρνίρισμα
μισή κουταλιά παρμεζάνα ανά μερίδα
φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα λαχανικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μακαρονάκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε επιπλέον νερό αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Σούπα Σπανάκι
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι αλεύρι (προαιρετικά)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, λάδι, αλάτι, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αν θέλουμε να γίνει η σούπα πιο πηχτή προσθέτουμε το αλεύρι στο σπανάκι και το ανακατεύουμε πριν το βράσουμε.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Κολοκυθόσουπα
Υλικά
4 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή ζωμός κότας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και το καρότο και τα κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον ζωμό λαχανικών, τα κολοκυθάκια, το καρότο, το κρεμμύδι, το λάδι, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιείτε μ’ένα μπλεντεράκι. Αν η σούπα γίνει πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζετε για 5’. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, προαιρετικά με λίγο χυμό λεμονιού.

Θα μας βοηθήσουν στη Δίαιτα μας
Μυστικά και Ροφήματα που θα μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα Διαβάστε περισσότερα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...