Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΑΝΑΝΑ!!!περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β, Γ και Ε, μέταλλα όπως κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγγάνιο.

ΓΙΝΕ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Μπανάνα για το δέρμα και τα μαλλιά

Οι μπανάνες είναι  ένα εξαιρετικά υγιεινό τρόφιμο που παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι ένα  φρούτο που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β, Γ και Ε,  μέταλλα όπως κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγγάνιο. Ακριβώς όπως η μια μπανάνα βοηθάει στην αξιοποίηση της διατροφής για να κρατήσει το σώμα σας σε καλή υγεία και  καλή φόρμα, ενώ η εφαρμογή αυτού του φρούτου για τα μαλλιά και το δέρμα σας θα σας βοηθήσει να τα  κρατήσει σε άριστη κατάσταση.
Τα οφέλη της μπανάνας είναι πολλά και αναλύονται παρακάτω!

Τα οφέλη της μπανάνας για το δέρμα:

Η μπανάνα  έχει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το δέρμα. Περιέχει  σημαντικές ποσότητες σε  βιταμίνης C και Β6 η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση στην ακεραιότητα  και στην ελαστικότητα του δέρματος.
Η μεγάλη ποσότητα των αντιοξειδωτικών και του μαγγανίου που υπάρχουν στη μπανάνα  προστατεύουν το σώμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. . Περίπου 75 τοις εκατό περιέχει  νερό. Έτσι,  βοηθά να ενυδατώσει το δέρμα σας και να  αποτρέπει από το στέγνωμα και το ξεφλούδισμα.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της μπανάνας για το δέρμα:

 Φυσική  Κρέμα:
Η μπανάνα είναι μια  φυσική ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας. Η βιταμίνη Α που υπάρχει  επαναφέρει την χαμένη υγρασία και επισκευάζει  το κατεστραμμένο, θαμπό και ξηρό δέρμα. Για να ενυδατώσετε  άμεσα το ξηρό και θαμπό δέρμα, πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα και να εφαρμοστεί στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Αφήστε το στο δέρμα σας για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με χλιαρό νερό. Θα νιώσετε αμέσως το δέρμα να δείχνει απαλό και εύπλαστο.
Εάν έχετε  εξαιρετικά ξηρό και λεπιοειδές δέρμα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέλι σε αυτή τη μάσκα προσώπου.
Μια άλλη εύκολη μάσκα προσώπου για το ενυδατωμένο δέρμα είναι να τεμαχιστεί μισή ώριμη μπανάνα και το ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας. γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού Έλαιο βιταμίνης Ε. Απλώστε γενναιόδωρα σε καθαρό πρόσωπο και πλένεται μετά από 30 λεπτά.
Λαμπερό δέρμα:
Η μπανάνα περιέχει γενναιόδωρη ποσότητα της βιταμίνης C σε αυτό που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής και νεανικής  λάμψης της επιδερμίδας.
Εδώ είναι μερικές μπανάνα μάσκες προσώπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε  αυτήν την  φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας.
Μισή  ώριμη μπανάνα και την  ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας από σκόνη σανταλόξυλου /, και ½ κουτ. του μελι. Αφήστε το να παραμείνει στο δέρμα σας για 20-25 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι ευεργετική για λιπαρό δέρμα, όπως το σανταλόξυλο βοηθά στον καθαρισμό το υπερβολικό σμήγμα απο την λυπαρότητα του δέρματος ενώ  η μπανάνας το διατηρεί ενυδατωμένο.
Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα και ανακατέψτε το με λεμόνι σε μορφή χυμού ενός λεμονιού (περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας.). Αφήστε το για 25 λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι γεμάτο από βιταμίνη C, η οποία θα απαλλαγούμε από νωθρότητα και να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων και κηλίδες.
Μπανάνα για καθαρισμό του δέρματος:

Μπανάνα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά? Αναμιγνύεται με λίγα συστατικά, όχι μόνο βοηθά να απαλλαγούμε από το νεκρό δέρμα , αλλά και αφήνει μια αίσθηση αναζωογόνησης.
Πάρτε μια λιωμένη μπανάνα και 1 κουταλιά της σούπας. ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώστε το στο δέρμα σας και τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις. Θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα, ενώ οι  κόκκοι της  ζάχαρης θα απαλλαγούμε από το νεκρό δέρμα
Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα? Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας βρώμη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το 5 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε αργά στο δέρμα σας. Πλύνετε με κρύο νερό. Σε περίπτωση που έχετε εξαιρετικά ξηρό δέρμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Πάρτε μισό ώριμη μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας. γάλα καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας. άψητο ρύζι, ανακατέψτε όλα μαζί για να πάρετε μια παχιά πάστα. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με αυτή την πάστα και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά.
Για να κάνετε ένα καθαρισμο σώματος, λιώνουμε 2 μπανάνες με 4-5 φράουλες, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να το χρησιμοποιήσετε ως ένα πίλινγκ  σώματος, όταν κάνουν  μπάνιο.

Αντι-γήρανση:

Τα θρεπτικά συστατικά στην μπανάνα βοηθούν  στην καταπολέμηση των ρυτίδων και διατηρεί το δέρμα νεανικό. Για μια μάσκα αντι-γήρανσης του προσώπου φορτωμένη με βιταμίνες Α και Ε,κάντε πουρέ μαζί με αβοκάντο και μια μπανάνα. Αφήστε το στο δέρμα για 25 λεπτά και ξεπλύνετε. Το δέρμα θα είναι μαλακό και νεανικό. Οι βιταμίνες Ε στο αβοκάντο σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την επιδιόρθωση ζημιών.
Μια άλλη απλή μάσκα προσώπου για την καταπολέμηση της επιπτώσεις της γήρανσης είναι η πολτοποίηση 1/4 μπανάνα μέχρι να γίνει  κρεμώδη και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο. Απλώστε το στο πρόσωπο και στο λαιμό και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

Η φροντίδα των ποδιών:

Η ενυδατική  μπανάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από σκασμένες φτέρνες . Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λιώνουμε τον πολτό απο δύο ώριμες μπανάνες και να το  εφαρμόσετε αυτό τον πολτό σε καθαρά στεγνά πόδια. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα πόδια Ο πολτός  της μπανάνας θα διεισδύσει βαθιά στο ξηρό, σκασμένο δέρμα να γίνει  μαλακό και εύπλαστο πόδια.

 Πρησμένα μάτια:


Μάσκα από μισή μπανάνα να εφαρμόσει γενναιόδωρα γύρω από τα πρησμένα μάτια. Αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυμα με κρύο νερό. Το πρήξιμο θα εξαφανιστεί  αμέσως. Το πλούσιο σε ποτάσιο μπανάνα θα διώξει το  υγρό κάτω από το δέρμα μου και θα  μειώνει άμεσα το πρήξιμο.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε  φλούδες μπανάνας αντί για λιωμένη μπανάνα.

Τα οφέλη της μπανάνας για τα μαλλιά:


Μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυσικά έλαια, υδατάνθρακες και βιταμίνες που βοηθούν στην άμβλυνση των μαλλιών και προστατεύουν  την φυσική ελαστικότητα των μαλλιών εμποδίζοντας τα  να σπάνε στα άκρα . Η  δημιουργεί λάμψη, την ανάπτυξη και τον  ελέγχο  πιτυρίδας.
Ανακατέψτε ώριμη μπανάνα με αβοκάντο και προσθέστε το γάλα καρύδας  Απλώστε το στα μαλλιά σας και περιμένετε 15-20 λεπτά. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά θα γίνουν  μαλακά. Αντί του αβοκάντο, μπορείτε επίσης να κάνετε την ίδια μάσκα με  κακάο. Το κακάο βοηθά να επαναφέρει  το φυσικό χρώμα των μαλλιών.
 Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ένα ασπράδι αυγού και βάλτε τα  σε ένα μπλέντερ,για μερικά λεπτά. Αφήστε το να παραμείνει στα μαλλιά σας για 15 λεπτά ακολουθούμενο από το λούσιμο με το αγαπημένο σας σαμπουάν και conditioner.

Για τη θεραπεία της τριχόπτωσης

Ανακατεύουμε μια  ώριμη μπανάνας με γιαούρτι. Εφαρμόστε τη λεία πάστα στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε με δροσερό νερό μετά από 15-20 λεπτά.
Ακριβώς όπως και ο τρόπος μέλι και μπανάνα  θρέφει το ξηρό δέρμα σας, τα ίδια είναι καλό  για ξηρά μαλλιά σας, καθώς, ανακατέψτε τρεις κουταλιές μέλι με ώριμη μπανάνα και να εφαρμοστεί για τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμα υγρή. Αφήστε  στα  μαλλιά να καθίσει για 15-20 λεπτά ακολουθούμενο από την  πλύση των μαλλιών.

Για  την περιποίηση των μαλλιών

Ενώ η εφαρμογή οποιασδήποτε από τις ανωτέρω μάσκες μαλλιών, είναι σημαντικό να κρατήσει δύο πράγματα στο μυαλό, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με κομμάτια μπανάνας στη θέση λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά σας. Κατ ‘αρχάς, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μπανάνα για μάσκα μαλλιών, βεβαιωθείτε ότι είναι σε μορφή πολτού και δεν υπάρχουν κομμάτια. Ακριβώς για να είναι σίγουροι, μείγμα όλα τα περιεχόμενα του μάσκα μαλλιών. Δεύτερον, ποτέ μην αφήσετε αυτά τα μάσκες μαλλιών να  στεγνώσει τα μαλλιά σας εντελώς. Η μάσκα μαλλιών θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι υγρή όταν πλένετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να απαλλαγούμε από την μπανάνα που που  τείνει να κολλήσει. Μπορεί να αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας λίγο σκληρό μετα  το στέγνωμα, αλλά μόλις στεγνώσει εντελώς,Θα είστε σε θέση να δείτε τα αποτελέσματα.

Μπανάνα είναι ένα πολύ δημοφιλές φυσικό στοιχείο, όταν πρόκειται για την ομορφιά καθώς δεν είναι μόνο τα φρούτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά η ίδια η φλούδα είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά σπίτι διορθωτικά μέτρα.

Για την  θεραπεία της ακμής

Με τη φλούδα της μπανάνας, κόψτε ένα μικρό κομμάτι της φλούδας. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας απαλά πάνω από την ακμή πληγείσα περιοχή. Τρίψιμο για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου το εσωτερικό του φλοιού ροδίσει. Καθαρίστε το δέρμα γύρω με χλιαρό νερό, αλλά αφήστε το να στεγνώσει μπανάνα για την πληγείσα περιοχή να κάνει. Επαναλάβετε αυτό τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα και η ακμή και τα σπυράκια θα  υποχωρούν μέσα σε μία εβδομάδα.

Εάν πάσχετε από φαγούρα και οίδημα του δέρματος,

Απλά τρίψτε την  φλούδα της μπανάνας στην περιοχή και θα νιώσετε την φαγούρα και το πρήξιμο υποχωρήσει.

 Φλούδα της μπανάνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες .

Εφαρμόστε  μια φρέσκια  ​​φλούδα στην πληγείσα περιοχή για 15 λεπτά κάθε μέρα και θα υπάρξει αισθητή αλλαγή σε λίγες εβδομάδες.

Φλούδα της μπανάνας είναι επίσης χρήσιμη για τη θεραπεία κονδυλωμάτων και της ψωρίασης.

Απλά εφαρμόστε την φλούδα της μπανάνας στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε το για 10-12 λεπτά δύο φορές κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα μπορεί να πάρει χρόνο για να φανούν  αλλά αυτό σίγουρα λειτουργεί πολύ καλύτερα από τις τεχνητές κρέμες και τις  θεραπείες για τα προβλήματα του δέρματος.

 Μπανάνες και τον ύπνο ομορφιάς:

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ένας καλος  ύπνος την νύχτα είναι η διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών σας. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη του ύπνου , και η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ το  οποίο  είναι αναγκαία για την παραγωγή αυτής της ορμόνης του ύπνου.
Οι μπανάνες περιέχουν όχι μόνο μεγάλες ποσότητες τρυπτοφάνης και της σεροτονίνης, αλλά και έχουν και  πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και  βοηθά τον εγκέφαλο να χρησιμοποιήσει τρυπτοφάνη και σεροτονίνη για να παράγει την ορμόνη του ύπνου. Τρώγοντας μπανάνες λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο θα σας βοηθήσει στο να πάρει αυτή τη θεμελιώδη ύπνο ομορφιάς και έτσι ανανεωμένοι και υγιές δέρμα.

Τρώγοντας μια μπανάνα την ημέρα, κρατά τα προβλήματα ομορφιάς στο κόλπο:


Τώρα που έχουμε μιλήσει για τα οφέλη ομορφιά της εφαρμογής μπανάνα ας μιλήσουμε για το φαγητό  Η κατανάλωση μπανάνας έχει πολλά οφέλη ομορφιάς.
Μπανάνα είναι ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε κάλιο. Κάλιο είναι γνωστό για να βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα το οποίο με τη σειρά του θα  οδηγήσει σε  ένα λαμπερό δέρμα και θα ενισχύσει  την ανάπτυξη των μαλλιών.

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι ενισχύσεις της μπανάνας  βοηθά στον περιορισμό της επιθυμία για νικοτίνη, καφεΐνη και είναι ένα ανυψωτικό της διάθεσης και, επίσης, βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα. Έτσι  με την μπανάνα βοηθάτε  να αντιμετωπίσετε  όλα τα συμπτώματα στέρησης
πηγη
www.stylecraze.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...