Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ω 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ!

Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων ..

διαλυουν τα τριγλυκεριδια..
δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο ορό του αίματος ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα
( π.χ. φιμπράτες)..χωρίς παρενέργειες..
Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ. τη μέρα..
Η πιθανή παρενέργεια: αύξηση της LDLXoληστερίνης, είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα, με αποτέλεσμα υψηλή HDL , και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων πρς HDLνα είναι ,όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα !
ΤΟΤΕ τα μόρια της LDL ,κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με μεγάλες , αφράτες ,μπάλες, που ΔΕΝ προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν,
αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2,
τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, και mutatis mutandis τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα…
Τα Ω3 λιπαρά οξέα,
© http://kosmaser.wordpress.com/ ©

μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα..όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,
το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την..ρευματοειδη αρθριτιδα..
Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές : 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο
12 μηνών, συνεχώς.

Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός:
 Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων..μειωνοντας την παραγωγή προσταγλαδινων και λευκοτριενιων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από
το αραχιδονικο  οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,
που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθίων και του κρόκου των αυγών..
Τα Ω3λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολιτιδα και τη νοσο του κρον..
Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις  κυτοκινες, 
σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οντως εκπληκτικο..
Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα..


© http://kosmaser.wordpress.com/ ©
Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο:
ποσο ιχθυελαιο  πρεπει  να παιρνουμε..
Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.
Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.
Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο(όχι τηγανητο), σολομό, τρείς φορές την εβδομάαδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3λιπαρά οξέα.
Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο…
Ισως η λήψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ 300-600mg ιχθυεκαίου ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ , τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών..

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο ασφαλές είναιτο ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;
Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvart Univercity δηλώνεικατηγορηματικά ότι: Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες..ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά..

Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαρειά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες με τα απόβλητά τους.
Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:
Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς.
Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο..
Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μουρουνελαιο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. 
Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, που μπορεί να είναι τοξικές για το συκώτι…
Αν ληφθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 2 μηνών και μάλιστα ΜΟΝΟ  τον χειμώνα..


Αυτό υπήρξε…φόβος των παιδικών μου χρόνων..Κι όμως…

Εναλλακτικά
© http://kosmaser.wordpress.com/ ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...