Τρίτη 8 Απριλίου 2014






Καταρχάς ας επιδείξουμε σοφία και ψυχραιμία με το θέμα της κυτταρίτιδας. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να παραδεχτούμε ότι και τα μωρά έχουν κυτταρίτιδα ακόμη και οι άνδρες έχουν κυτταρίτιδα! Μάλιστα στην ήπια της μορφή, η κυτταρίτιδα στο όμορφο σώμα μιας γυναίκας μπορεί να είναι ακόμη και γοητευτική!
Κάνοντας τις τελευταίες ημέρες όμως μια έρευνα για το θέμα, δεν μπόρεσα να μην αναπολήσω το τρυφερό, μωρουδίστικο δέρμα της γιαγιάς μου που δεν είχε ίχνος κυτταρίτιδας! Ναι ναι μάλιστα της γιαγιάς μου καλά διαβάσατε! Την τελευταία φορά που την είδα γυμνή ήταν στα 80της χρόνια και είχε ένα κορμί δεκαεξάχρονης! Έμενα πάντα εκστατική να κοιτάζω το καταπληκτικό της κορμί χωρίς ίχνος αυτού του πορτοκαλί  φλοιού. Επιπλέον, είχε και μια  υπέροχη απαλή και αφράτη επιδερμίδα στα σημεία που δεν τα έβλεπε ο ήλιος. Σήμερα οι ερευνητές μας το λένε συνέχεια. Για όμορφη επιδερμίδα και νεανική πρέπει να κρυβόμαστε από τον ήλιο. Επίσης να τρώμε υγιεινά. Η γιαγιά μου, καλυμμένη με καπέλα, και μακρυμάνικα ρούχα δούλευε στο μπαξέ της τρώγοντας των ωμό φρέσκο και  τρυφερό καρπό του αρακά  κατευθείαν από τον  ζεστό  ήλιο! Αγαπούσε τις ωμές τροφές γεμάτες χλωροφύλλη.
Κάθε σοβαρός ερευνητής σήμερα, (δημοσιογράφος σε θέματα υγείας που σέβεται τον εαυτό του) ξέρει επίσης πολύ καλά ότι όλοι οι επιστήμονες έχουν πιστοποιήσει μέσα από έρευνες τους, πως η σωστή διατροφή μας σώζει από την κυτταρίτιδα. Παρόλα αυτά, σαν γνήσιος Πουαρό της εγκληματικής κυτταρίτιδας, όφειλα να ερευνήσω και κάτι άλλο. Γιατί η γιαγιά μου ενώ λάτρευε τα λιπαρά και τα έτρωγε και αυτά με τα μανίας, δεν είχε κυτταρίτιδα; Δεν άργησα να βρω την εντυπωσιακή απάντηση. Για όλα ευθυνόταν η σημύδα! Το αφέψημα το οποίο η γιαγιά μου έπινε τόσο τακτικά ώστε τελικά την συνδύασα με αυτό. Μόνο που ήξερα ότι η γιαγιά μου την είχε ως γιατροσόφι για το ουρικό της οξύ. Κι ενώ τον παππού μου ελάχιστα τον ενδιέφερε εάν η γυναίκα του είχε αυτό το απαλό πορτοκαλί χρώμα της ευδαιμονίας, τελικά ήταν απόλυτα τυχερός, αφού απολάμβανε την αίσθηση μιας κινηματογραφικής αψεγάδιαστης σταρ του σινεμά στην πιο αφράτη της version.
Τώρα σε μας τις “άτυχες” . Τις τελευταίες μέρες , μου μπήκε η βάσιμη υποψία ότι η κατάλευκη πορσελάνινη επιδερμίδα της 80χρονης γιαγιάς μου χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, ίσως να μην ευθυνόταν και τόσο στο κύτταρό της. Ίσως γι αυτό το καταπληκτικό δέρμα που την άφηνε αδιάφορη να ευθυνόταν η σημύδα. Βότανο λιποδιαλυτικό που βοηθάει στους ρευματισμούς και το ουρικό οξύ. Τότε που ως μικρή Ζωή Κυροπούλου, πίστευα ότι τα λουκάνικα τύπο Φραγκφούρτης είναι το μόνο φαγητό που μπορεί να φάει  ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Πίστευα επίσης ότι τα βότανα εξαντλούνται στο χαμομήλι και το σερβίρουν οι νοσοκόμες στα νοσοκομεία. Δεν είχα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αγαπημένη σημύδα της γιαγιάς. Ήμουν φανατική του κρεοπώλη του χωριού. Μια απελπισμένη φαν που έβλεπε τον κρεοπώλη πιο θαυμαστικά και από τον Σάκη Ρουβά. Και όσο εγώ μάζευα κυτταρίτιδα για να χω και στο μέλλον, η γιαγιά μου έκανε λιποδάλιση, πίνοντας σημύδα! Η έρευνα που έχω κάνει σε όλη τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, μου απέδειξε,  όχι ότι απλώς η σημύδα καταπολεμάει την κυτταρίτιδα αλλά θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές της. Με μια έρευνα που έχω κάνει όλοι οι ειδικοί βοτανολόγοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: συνιστούν σημύδα!
ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας μπορεί με λίγα απλά βήματα να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαλειφθεί! Eννιά στις δέκα Eλληvίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας και πρόκειται για μία κατάσταση που απασχολεί ακόμη και τις πολύ αδύνατες!
Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα­. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, αν εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και αν επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.
Τι είναι και τι κάνει η σημύδα
Η σημύδα  αντιμετωπίζει δραστικά τα εσωτερικά αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα και βελτιώνει ταυτόχρονα σημαντικά την όψη της επιδερμίδας.
(Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα. Είναι ψυχρόβιο είδος και φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας (Ροδόπη, Φαλακρό όρος, Παγγαίο κ.ά.). Έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε φως σε σχέση με όλα τα άλλα πλατύφυλλα.) Η σημύδα παρουσιάζεται ως ιερό δέντρο των τουρκικών λαών της βόρειας Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, μία αρσενική και μία θηλυκή σημύδα εμφανίστηκαν στην απαρχή του ανθρωπίνου γένους.[1]Εκτός των άλλων, τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος. Τα νεαρά φύλλα της σημύδας, είναι πλούσια σε σαπωνίνες. Περιέχουν ένα φλαβονικό διουρητικό παράγωγο, την υπεροσίδη, τερπένια και τανίνες. Τα μάτια περιέχουν ένα πτητικό έλαιο. Ο φλοιός περιέχει μπετουλινόλη (καμφορά της μπετούλας) και ένα γλυκοσίδιο (την μπετουλοδίση).
Τι περιέχει:
Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα φρέσκα φύλλα σημύδας βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελευθερώνουν τον οργανισμό από ότι τον επιβαρύνει.Το εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών κυρίως μέσω της ενίσχυσης των ενεργειών του μεταβολισμού.
Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξερά φύλλα σημύδας ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Υπό μορφή βάμματος, παίρνουμε 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...