Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014Το κολλαγόνο είναι πολύ συμαντικό για την ανανέωση των κυττάρων για νενανική επιδερμίδα, ενώ η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί να μειώσουν την παραγωγή του.
Ποιες τροφές που ενισχύουν την παραγωγή του;
Ψάρια: δημιουργούν πιο δυνατά κύτταρα. Ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά – το ίδιο και η μεμβράνη που περιβάλλει τα κύτταρά μας.
Κόκκινα λαχανικά: Ενισχύουν την προστασία του δέρματος έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Δοκίμασε ντομάτες, κόκκινες πιπεριές και παντζάρια που είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα φυσικό «αντι-ηλιακό».
Σκούρα πράσινα λαχανικά: Λαχανικά όπως το σπανάκι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.
Πράσινα λαχανικά: Βλέπε καρότα και γλυκοπατάτες – είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά να αποκατασταθεί και να αναγεννηθεί το κατεστραμμένο κολλαγόνο.
Μούρα: Μαχητές. Τα βατόμουρα και τα σμέουρα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο.
Λευκό τσάι: Έρευνες απέδειξαν ότι το λευκό τσάι μπορεί να προστατεύσει τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος και πιο συγκεκριμένα το κολλαγόνο. Πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού, προλαμβάνει την δραστικότητα ενζύμου που διασπά το κολλαγόνο, μειώνοντας έτσι τη δημιουργία ρυτίδων.
Ακτινίδια: πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται. Η βιταμίνη C όχι μόνο διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή, αλλά την «διορθώνει» κιόλας. Εκείνο που πιθανόν δεν ήξερες είναι ότι τα ακτινίδια περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με τα πορτοκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...