Μπαστουνάκια σοκολάτας με φλούδες πορτοκάλι
Περιγραφή
Ελαφρύ και γρήγορο γλύκισμα με σοκολάτα
- Φλούδες από 2 πορτοκάλια
- 100 gr κουβερτούρα
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τις φλούδες πορτοκάλι σε μπαστουνάκια και αφαιρούμε την άσπρη σάρκα από την εσωτερική πλευρά
- Αφήνουμε τις φλούδες 1 βράδυ σε ένα μπολ με νερό
- Στραγγίζουμε τις φλούδες από το νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε 1 ποτήρι νερό με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας
- Λιωνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ
- Βουτάμε τις φλούδες πορτοκάλι μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο
- Βάζουμε για μισή ώρα στο φυγείο να παγώσει η σοκολάτα και μετά τα σοκολατάκια είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν από το αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου