Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Μπαστουνάκια σοκολάτας με φλούδες πορτοκάλι 





Περιγραφή

Ελαφρύ και γρήγορο γλύκισμα με σοκολάτα
Μπαστουνάκια σοκολάτας με φλούδες πορτοκάλι
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • 100 gr κουβερτούρα
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη

AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις φλούδες πορτοκάλι σε μπαστουνάκια και αφαιρούμε την άσπρη σάρκα από την εσωτερική πλευρά
  2. Αφήνουμε τις φλούδες 1 βράδυ σε ένα μπολ με νερό
  3. Στραγγίζουμε τις φλούδες από το νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε 1 ποτήρι νερό με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας
  5. Λιωνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ
  6. Βουτάμε τις φλούδες πορτοκάλι μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο
  7. Βάζουμε για μισή ώρα στο φυγείο να παγώσει η σοκολάτα και μετά τα σοκολατάκια είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν από το αλουμινόχαρτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο και είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά. Ποτέ δε μπορείς να φας μόνο ένα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...