Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΡΡΟΙΑ;

Διάρροια

Βελανιδιά
Η συνεχής αποβολή ρευστών περιττωμάτων από το έντερο ονομάζεται διάρροια. Υπάρχουν ιδιαίτερα πολλοί λόγοι από τους οποίους μπορεί να προκληθεί μια τέτοιου είδους αντίδραση του οργανισμού. Συνήθως προκαλείται αν καταναλώσουμε μολυσμένη τροφή, κάποια φάρμακα που δε σηκώνει ο οργανισμός μας ή νερό που δεν είναι πόσιμο. Σε ψυχολογικό επίπεδο, την εκδήλωση της διάρροιας θα μπορούσε να προκαλέσει μια συναισθηματική αναστάτωση. Τον καθένα μας τον επηρεάζουν όλα τα παραπάνω με διαφορετικό τρόπο κι έτσι η ένταση της εκδήλωσης των συμπτωμάτων διαφέρει. Η παρατήρηση των αποβαλλόμενων περιττωμάτων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν πρόκειται για διάρροια. Η φύση έχει προβλέψει για την αντιμετώπισή της με αρκετές μεθόδους, όπως παρακάτω:
1) Μια εντελώς φυσική καροτόσουπα από βιολογικά καρότα, βοηθά πολύ στον καθαρισμό του εντέρου και την καταπολέμηση της διάρροιας. Μπορούμε να βράσουμε μισό κιλό βιολογικά καρότα σε μια κούπα νερό και κατόπιν να τα πολτοποιήσουμε και να πιούμε το αποτέλεσμα.
2) Τα τριμμένα μήλα, με τη φλούδα τους, συστήνονται ανεπιφύλακτα για την αποτοξίνωση αλλά και την καταπολέμηση της διάρροιας. Τρίβουμε όσα μήλα θέλουμε, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά, προσωπικά προτιμώ τα αψέκαστα, και τρώμε το αποτέλεσμα που είναι μεταξύ χυμού και στερεού. Μπορούμε ακίνδυνα να επαναλαμβάνουμε καθημερινά.
3) Ο χυμός αλλά και ο ίδιος ο καρπός των μύρτιλλων (blueberries) είναι στυπτικά πρώτης τάξεως. Εκτός από τα πολλά άλλα καλά χαρακτηριστικά που έχουν τα μύρτιλλα, μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τη διάρροια. Μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά.
4) Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό γλυρω στα 50 γραμμάρια αγριμόνιο και πίνουμε 3 φορές την ημέρα από ένα φλυτζάνι ανάμεσα στα γεύματα.
5) Τα φύλλα της βελανιδιάς είναι πρώτης τάξης στυπτικό. Για να φτιάξουμε έγχυμα, ρίχνουμε μέσα σε 500 ml βραστού νερού μια κουταλιά της σούπας από φύλλα βελανιδιάς και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...