Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

αν θέλετε να αδυνατίσετε!

Χάστε με ασφάλεια 2 κιλά την εβδομάδα και μεταμορφωθείτε!!

Το κόλπο για την γρήγορη απώλεια βάρους είναι να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που τρώτε. Αν καταφέρετε να έχετε μία μείωση 1000 θερμίδων καθημερινά θα καταφέρετε να χάνετε 2 κιλά την εβδομάδα.
Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να τρώτε σωστά και να κάνετε καθημερινά άσκηση.
Να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες, και να καίτε περισσότερες...
Στόχος περίπου μισή ώρα άσκησης την ημέρα.
Το πρόβλημα με την μείωση των θερμίδων είναι ότι θα αισθάνεστε πεινασμένοι. Η λύση δεν είναι βέβαια να μένετε νηστικοί. Αν δεν φάτε για ώρες το σώμα σας νιώθει πείνα και αποθηκεύει θερμίδες...

Μερικές συμβουλές για να μεταμορφωθείτε σε 1 μήνα
1 . Καταναλώστε 6 μικρά γεύματα αντί για 2-3 μεγάλα γεύματα.
2 . Καταναλώστε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε ίσα μέρη ή καταναλώστε μόνο πρωτεΐνες και λαχανικά. Αυτό σημαίνει π.χ 2 αυγά και 2 φέτες του τοστ ή ένα σάντουιτς με γαλοπούλα ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage και ένα μήλο ή ψάρι με ρύζι. Όλοι τείνουν να τρώνε 2 μέρη υδατάνθρακες για κάθε 1 μέρος πρωτεΐνης, και αυτό προκαλεί αιχμές του σακχάρου στο αίμα το οποίο στη συνέχεια πέφτει και οδηγεί αργότερα σε υπερκατανάλωση τροφής.
3 . Να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες, όπως καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, και ψωμί ολικής αλέσεως. Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
4 . Να πίνετε άφθονο νερό. Τα ούρα σας πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα όλη την ημέρα. Αν δεν είναι, είστε αφυδατωμένοι και τα νεφρά σας δεν μπορούν να φιλτράρουν το αίμα σας σωστά. Αυτό αναγκάζει το συκώτι να φιλτράρει το αίμα κι έτσι αυτό δεν ασχολείται με το κάψιμο του λίπους. Περισσότερο νερό σημαίνει λιγότερο λίπος.
5 . Πίνετε κρύο νερό. Το κρύο νερό δροσίζει αναγκάζοντας το σώμα σας να καίει θερμίδες για να ζεσταθεί.
6. Όταν πεινάσετε, δοκιμάστε να φάτε μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς, ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή ένα ποτήρι νερό για να διώξετε την πείνα σας.
7 . Τρώτε υγιεινά 6 ημέρες την εβδομάδα, αλλά την 7η ημέρα αφήστε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί. Τρώτε ό, τι θέλετε αυτή την ημέρα. Φάτε το αγαπημένο σας φαγητό για να μην νιώσει στέρηση ο οργανισμός σας, αλλά και για να νιώσετε τύψεις, ώστε να ξαναρχίσετε το πτόγραμμά σας την επόμενη εβδομάδα.
8 . Κάντε μια λίστα με όλα τα υγιεινά τρόφιμα που σας αρέσουν και καταναλώστε περισσότερα από αυτά.
9 . Να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, την ίδια μέρα, το πρωί πριν από το πρόγευμα. Συνιστάται να αποφύγετε να ζυγίζεστε καθημερινά, γιατί το βάρος σας μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα και να απογοητεύεστε.
10 . Κόψτε τα ζαχαρούχα ποτά και πιείτε νερό βρύσης αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά μπορεί να καταναλώνετε έως και 250 επιπλέον θερμίδες σε ζαχαρούχα ποτά την ημέρα. Εναλλακτικά δοκιμάστε σόδα ή τσάι χωρίς ζάχαρη. Το  τσάι από βότανα είναι η καλύτερη επιλογή και ο καφές χωρίς ζάχαρη  είναι, επίσης, κατάλληλος. Αποφύγετε να βάζετε γάλα στον καφέ. Θα πρέπει επίσης να κόψετε το αλκοόλ γιατί περιέχει πολλές θερμίδες. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την κρίση σας, καθιστώντας σας ευάλωτους σε καταχρήσεις...
11 . Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Θα σας κάνει να πεινάτε λιγότερο και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους.
12 . Τρώτε τα γεύματά σας σε ένα μικρότερο πιάτο για να νιώθετε ότι τρώτε περισσότερο.
13 . Μην τρώτε μετά τις 6μμ. Τρώγοντας ένα δείπνο αργά ή ένα σνακ πριν τον ύπνο επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας. Μην  τρώτε μετά τις 6μμ ή τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο.

Οι συμβουλές για την άσκηση όταν θέλετε να αδυνατίσετε γρήγορα
  • Όλοι πρέπει να κάνουμε άσκηση με βάρη και αερόβια. Έτσι, για Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή κάντε γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο με βάρη και την Τρίτη, Πέμπτη, και Σάββατο περπατήστε ή κάντε ελαφρύ τρέξιμο. Την Κυριακή ξεκουραστείτε.
  • Η προπόνηση με βάρη θα κάνει τους μυς σας πιο δυνατούς, το σώμα σας πιο σφριγηλό και καταναλώνετε επιπλέον περισσότερες θερμίδες. Κάντε απλές ασκήσεις, όπως άρση ένα βάρους 12 φορές στην αρχή, 10 φορές στη συνέχεια  και μετά 8 φορές. Ξεκουραστείτε για περίπου ένα λεπτό ανάμεσα σε κάθε άσκηση. Για να καταλάβετε πόσο βάρος πρέπει να σηκώνετε για να γυμνάσετε ένα μυ δοκιμάστε αυτό το τεστ: αν μπορείτε να σηκώσετε ένα βάρος περισσότερο από 14 φορές στη σειρά, σημαίνει ότι αυτό είναι πολύ ελαφρύ και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο βάρος.
  • Προσπαθήστε να καλύπτετε κάθε ομάδα μυών κάθε εβδομάδα: Ώμοι, πλάτη, τρικέφαλοι, δικέφαλοι, θώρακας,  κοιλιακοί, τετρακέφαλοι μηριαίοι, δικέφαλοι μηριαίοι, και γαστροκνήμιοι. Κάθε προπόνηση πρέπει να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
  • Η αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ή ελλειπτικό ποδήλατο είναι κατάλληλη για κατανάλωση περισσότερων θερμίδων.
  • Προσπαθήστε να ασκηθείτε με άδειο στομάχι. Κάντε γυμναστική το πρωί ή μετά από 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια, μη φάτε για μια ώρα μετά την προπόνηση. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την καύση του λίπους σας.
  • Εκτός από την άσκηση μπορείτε να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, να παρκάρετε πιο μακριά το αυτοκίνητό σας έτσι ώστε να πρέπει να περπατήσετε την επιπλέον απόσταση ή να πάτε στις δουλειές σας με τα πόδια αντί να πάρετε το αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...