Σάββατο 26 Απριλίου 2014

10 βήματα για να χάσεις το λίπος σου μια για πάντα

Bookmark and Share
1. Μετριάστε τις θερμίδες που καταναλώνετε, αλλά αποφύγετε τις ακραίες δίαιτες
Μειώστε τις θερμίδες που καταναλώνετε μικραίνοντας τις ποσότητες του φαγητού σας, αλλά αποφύγετε ακραίες και χημικές δίαιτες γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάψετε μυς, να χάσετε υγρά, να στεγνώσετε από ενέργεια και να ρίξετε τον μεταβολισμό σας, ενώ αμέσως μόλις αρχίσετε να διατρέφεστε και πάλι κανονικά θα ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά και με το παραπάνω!
Διατροφή2. Πείτε "ναι" στην ισορροπημένη διατροφή 5 γευμάτων
Μ’αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο μεταβολισμός, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουμε απώλεια καθαρού λίπους χωρίς να πεινάμε και έχοντας ενέργεια όλη την ημέρα.
3. Επιλέξτε υδατάνθρακες από μη επεξεργασμένες πηγές και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που προέρχονται από τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης. Οι τροφές αυτές περιέχουν πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και λίγες θερμίδες. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες τέτοιου τύπου εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη διάρκεια κορεσμού, δηλαδή δεν πεινάμε συνέχεια, αλλά και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου μας. Αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης, αναψυκτικών και γλυκών. Το ξέρετε, αλλά...
4. Καταναλώστε πρωτεινούχες τροφές χαμηλών λιπαρών
Με τις πρωτείνες επιτυγχάνουμε τη διατήρηση του μυικού μας ιστού, τη διατήρηση υψηλών καύσεων, ενώ παράλληλα παραμένουμε χορτάτοι. Βάλτε στα γεύματά σας τροφές που περιέχουν πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας και λίγα λιπαρά όπως: ψάρια, γαλοπούλα, κοτόπουλο, άπαχο μοσχάρι, ασπράδια αυγού, γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών.
Λάδι5. Καταναλώστε λίγα λιπαρά
Όσο καλό και να είναι το λαδάκι από το χωριό... παχαίνει! Χρησιμοποιείστε το με μέτρο!
6. Πείτε "ναι" στα "καλά λιπαρά"
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα: Ω3, Ω6 και Ω9, πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής γιατί δεν μπορούν να παραχθούν από το ανθρώπινο σώμα. Η κατανάλωσή τους φαίνεται να βοηθάει τον οργανισμό να διατηρείται υγιής αλλά και τον μεταβολισμό να δουλεύει σωστά . Τα απαραίτητα Ω λιπαρά οξέα αλλά και η βιταμίνη Ε βρίσκονται στα ιχθυέλαια, στους σπόρους λιναριού, στα φυτικά έλαια, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια κ.α.
7. "Ναι" και στα αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό μας και προκαλούν φθορές στα κύτταρα. Τα πιο σημαντικά αντοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες C και Ε, τα Ω3 λιπαρά οξέα, το σελήνιο, το συνένζυμο Q10, τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες. Μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες μας βοηθάει να έχουμε υψηλές καύσεις. Παρέχετε στο σώμα σας πληθώρα αντιοξειδωτικών με την κατανάλωση μίας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά.
Τρέξιμο8. Πίνετε μπόλικο νεράκι
8-10 ποτήρια την ημέρα αλλά και 2 κούπες πράσινο τσάι: Ο συνδυασμός των δύο θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τυχόν κατακρατήσεις υγρών αλλά και να παραμείνουμε ενυδατωμένοι. Αυτό με την σειρά του βελτιώνει την ποιότητα της όψης του δέρματος και μειώνει την κυτταρίτιδα.
9. Τακτική άσκηση
Η άσκηση βοηθάει στην βελτίωση των καύσεών μας και την σύσφιξη, ιδιαίτερα στα σημεία που μας καίνε!!!
10. Μακριά από Junk food όοολη την εβδομάδα
Δεν θα δείτε κανένα αποτέλεσμα αν κάνετε τέλεια διατροφή Δευτέρα ως Παρασκευή αλλά τα Σαββατοκύριακα τσακίζετε πίτσες και πιτόγυρα.
www.skepsou.gr,  Πηγή www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...