Sacha inchi
Κάποιοι αποκαλούν τους καρπούς Sacha inchi «φιστίκια των Ίνκας». Προέρχονται από δέντρα, τα οποία δίνουν καρπούς σε σχήμα αστεριού, πράσινους στην αρχή και καφετί στη συνέχεια, αφού κοπούν. Ο κάθε καρπός περιέχει 6 λοβούς, όπου περιέχονται οι σπόροι, οι οποίοι αφού αποξηρανθούν καταναλώνονται. Ωστόσο, πιο διαδεδομένο από τους σπόρους είναι το έλαιο Sacha inchi, το οποίο -όπως και οι καρποί- είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε σαλάτες. Για την ακρίβεια, το Sacha inchi έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 από κάθε άλλη τροφή στον πλανήτη.
Θα βρείτε τόσο τους σπόρους Sacha inchi όσο και το λάδι του καρπού σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου