Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Sacha inchi


Κάποιοι αποκαλούν τους καρπούς Sacha inchi «φιστίκια των Ίνκας». Προέρχονται από δέντρα, τα οποία δίνουν καρπούς σε σχήμα αστεριού, πράσινους στην αρχή και καφετί στη συνέχεια, αφού κοπούν. Ο κάθε καρπός περιέχει 6 λοβούς, όπου περιέχονται οι σπόροι, οι οποίοι αφού αποξηρανθούν καταναλώνονται. Ωστόσο, πιο διαδεδομένο από τους σπόρους είναι το έλαιο Sacha inchi, το οποίο -όπως και οι καρποί- είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε σαλάτες. Για την ακρίβεια, το Sacha inchi έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 από κάθε άλλη τροφή στον πλανήτη.

Θα βρείτε τόσο τους σπόρους Sacha inchi όσο και το λάδι του καρπού σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...