Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΜΩΒ ΠΑΤΑΤΕΣ;

Μωβ πατάτες (ή πατάτες Περού)
Δεν είναι μόνο το έντονο μωβ χρώμα τους που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Είναι το γεγονός ότι περιέχουν έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά (συγκεκριμένα τις ανθοκυανίνες) από τις κανονικές πατάτες. Μάλιστα, έχουν το σπάνιο πλεονέκτημα να διατηρούν τις θρεπτικές ιδιότητές τους ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Σύμφωνα με τον Villacorta το λαχανικό αυτό βοηθά στον έλεγχο του κυκλοφορικού και καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης.
Οι πατάτες αυτές μαγειρεύονται όπως όλες οι υπόλοιπες, ενώ χάρη στην αμυλώδη υφή τους (και τη γεύση τους που θυμίζει λίγο κάστανο) συνιστώνται για πουρέ.

Αναζητήστε τις σε λαϊκές ή μανάβικα με βιολογικά τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...