Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ=ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Τρόποι Χρήσης Αιθέριων Ελαίων
Εισπνοές
Με την εισπνοή τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στον οργανισμό και επηρεάζουν τα διάφορα όργανα. Βάζουμε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας και εισπνέουμε.
Μασάζ προσώπου ή σώματος
Για μασάζ χρησιμοποιούμε ένα βασικό λάδι όπου προσθέτουμε από 4 έως 7 σταγόνες το μέγιστο από τα αιθέρια έλαια που επιθυμούμε. Για λάδια προσώπου προσθέτουμε 1-3 σταγόνες σε 5ml βασικού λαδιού, για λάδια σώματος 2-6 σταγόνες σε 5 ml και για θεραπευτικό λάδι 5-9 σταγόνες σε 5ml. Για παιδιά βάζουμε τη μισή δόση. Κάνουμε εντριβές με 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10ml βασικό λάδι (αμυγδαλέλαιο, σιτέλαιο) σε ευαίσθητες περιοχές όπως πέλματα, λαιμό, κροτάφους, κοιλιά, στήθος. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με μια κομπρέσα, βουτώντας ένα κομμάτι βαμβάκι ή πανί σε νερό όπου έχουμε προσθέσει 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο, για 15 περίπου λεπτά.
Μπάνιο
Μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια στο μπάνιο, μας δίνουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε, αν παραμείνουμε μέσα στο νερό γύρω στα 20 λεπτά.
Μαλλιά
Αραιώνουμε 6 σταγόνες στο ξέβγαλμα από το αιθέριο έλαιο που προτιμάμε. Πολύ κατάλληλα είναι το δενδρολίβανο, ο κέδρος και το θυμάρι για τριχόπτωση.
Αρωματισμός χώρου
Με την ειδική πήλινη συσκευή μπορούμε να αρωματίσουμε το χώρο με το άρωμα της προτίμησής μας. Αραιώνουμε 3-5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάμε μέσα σε νερό που θερμαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...