Χταπόδι τουρσί
Ένα μέτριο χταπόδι
Ελαιόλαδο και ξύδι λευκό
Αλάτι και πιπέρι σε κόκκους
Δαφνόφυλλα και σκόρδο
Πλένουμε
και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη
κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ξύδι, 2-3 δαφνόφυλλα και μπόλικους
κόκκους πιπέρι. Αφήνουμε
να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να
μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε
μικρά κομμάτια.Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (όπως στη σπιτική σάλτσα ντομάτας).
Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι
να γεμίσει. Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε
μπόλικο αλάτι και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης,
μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 1-2 καυτερές πιπερίτσες.Κλείνουμε το βάζο ερμητικά, ανακινούμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο.Διατηρείται τουλάχιστον 2 μήνες! Ελαιόλαδο και ξύδι λευκό
Αλάτι και πιπέρι σε κόκκους
Δαφνόφυλλα και σκόρδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου