να δούμε;
λοιπόν του χαρίζουμε:
1) το 12% της ημερήσιας ανάγκης μας σε ασβέστιο…
2) το 14% της ημερήσιας ανάγκης μας σε φώσφορο…
δύο στοιχεία απαραίτητα στα δόντια και στα οστά μας…
δύο στοιχεία απαραίτητα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης…
3) το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης σε βιταμίνη Ε…
μια βιταμίνη άκρως απαραίτητη για όλο τον οργανισμό…
4) μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών -μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει την ίδια ποσότητα πολυφαινολών με το πράσινο τσάι-
5) την καλύτερη πηγή μαγνησίου…
6) 3,5 γρ φυτικών ινών για να υποστηρίξουμε την σωστή λειτουργία της πέψης μας…
7) 6 γρ πρωτεΐνης για συναισθηματική πληρότητα…
9) υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά -τα λεγόμενα και καλά λιπαρά – και…
10) καθόλου χοληστερίνη…
παρατήρηση:
- τα αμύγδαλα μπορούμε να τα συνδυάσουμε άριστα με μέλι και κανέλα…
Δείτε ακόμη: Τα οφέλη των ξηρών καρπών!
και: Φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα!
Πηγή: botanologia.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου