Γαρίφαλο-Γαρύφαλλο-Μοσχοκάρφι-Καρυόφυλλο-Ευγενία η καρυόφυλλη-Eugenia caryophyllus
Το Γαρίφαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ναυτία, τον εμετό και τον τυμπανισμό, και διεγείρει το πεπτικό σύστημα. Είναι ισχυρό τοπικό αντισηπτικό και ήπιο αναισθητικό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά για τον πονόδοντο βάζοντας δυο σταγόνες γαριφαλέλαιο σε βατονέτα και το τοποθετήσουμε πάνω στο δόντι, μπορούμε επίσης να βάλουμε ένα Γαρίφαλο κοντά στο δόντι και το κρατάμε εκεί Το Γαρίφαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπαχαρικό στις τροφές ή σε ροφήματα. Βάζουμε μερικά Γαρίφαλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Το αιθέριο έλαιο του Γαρυφαλλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αναλγητικό, αντιμολυσματικό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, γενικό νοητικό και συναισθηματικό τονωτικό, αναζωογονητικό και εντομοαπωθητικό. Επίσης για ιγμορίτιδα, ιλαρά, κατά του πονόδοντου,των κολικών,για μυϊκούς πόνους, μώλωπες, ναυτία, νευραλγίες, πλευρίτιδα, πληγές, πονόδοντο, ρευματικούς πόνους, ακμή, άσθμα, βρογχίτιδα, διάρροια, διαστρέμματα, δυσπεψία και εγκαύματα.
- Γαρίφαλο
Αυτό το έντονα αρωματικό μπαχαρικό παραλύει το στόμα αν καταναλωθεί μόνο του (εξ ου και έχει χρησιμοποιηθεί ως παυσίπονο στην οδοντιατρική). Τα γαρίφαλα νοστιμίζουν τα πάντα, από το κρέας μέχρι το apple crumble, αλλά προσοχή να μη μασήσετε κανένα. Χρησιμοποιούνται παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, μέσα σε πορτοκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου