Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ!!

Οι 5 τροφές για νεανικό και δυνατό μυαλό!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν πέρα από το να γυμνάζουμε το μυαλό μας με σταυρόλεξα, βιβλία κλπ, μπορούμε να το κρατάμε σε ενγρήγορση με κάποιες τροφές;
Η απάντηση είναι ναι!! 5 τροφές- θαύματα δυναμώνουν τον εγκέφαλο και τον διατηρούν νέο και υγιή!

Ας τις μάθουμε:

Καρότα:
Έχει υψηλά επίπεδα μιας ένωσης που ονομάζεται λουτεολίνη, η οποία περιορίζει προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως για παράδειγμα προβλήματα μνήμης και οι φλεγμονές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition. Άλλες τροφές όπως το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και το σέλινο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεολίνη.

Καρύδια
Έχετε προσέξει ποτέ το σχήμα τους; Φαίνεται σαν ακριβή μικρογραφία του εγκεφάλου. Και αυτό δεν είναι τυχαίο! Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να παραμείνει νέος και δυνατός όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition. Αυτοί οι ξηροί καρποί διαθέτουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία σύμφωνα με  ερευνητές, μπορούν να αντιστρέψουν τη βλάβη στο DNA των κυττάρων του εγκεφάλου που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Τσάι και καφές
Αυτά τα δύο ροφήματα μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και να συμβάλλουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Ερευνητές διαπίστωσαν μετά από μελέτη σε ποντίκια ότι  ο καφές θα μπορούσε να χρησιμοποιειθεί ως θεραπευτική αγωγή για τους ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Το τσάι επίσης, όπως έδειξε μελέτη του 2010, βοηθά την ενεργοποιήση και διατήρηση της καλής μνήμης.

Ψάρια
Η κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά οξέα βοηθάει στην επιβράδυνση της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών που συνοδεύουν την ηλικία. Μάλιστα διαπιστώθηκε από μελέτη του 2005 στο περιοδικό Archives of Neurology πως όσοι άνθρωποι άνω των 65 ετών που έτρωγαν δύο γεύματα ψαριών την εβδομάδα για έξι χρόνια εμφάνιζαν 13% μείωση στην γνωστική εξασθένηση συγκριτικά με άτομα που κατανάλωναν τακτικά.

Σπανάκι
Το σπανάκι δεν δυνάμωνε μόνο τον ήρωα των παιδικών χρόνων τον Ποπάι, αλλά και τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Δεν είναι τυχαίο αφού εμπεριέχει βιταμίνες C και Ε, οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, βοηθούν στη βελτίωση των γνωστικών μας ικανοτήτων. Το περιοδικό Brain Research δημοσίευσε μελέτη βασισμένη σε αρουραίους η οποία έδειξε πως η γήρανση του εγκεφάλου σε αρουραίους μεγάλης ηλικίας, μπορεί να αντιστραφεί, καταναλωθούν σπανάκι, φράουλες ή βατόμουρα!!

Εντάξτε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας και κρατήστε νεανικό και δυναμικό το μυαλό σας!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...