Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Γιατροσόφια με: Καρότο για τη χοληστερίνη, την ιγμορίτιδα, τις άφθες και την φαγούρα του δέρματος!

Για τη χοληστερίνη
Υπάρχουν πολλές έγκυρες επιστημονικές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το καρότο, ωμό ή βρασμένο, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καροτένια καιφυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφησή της από τον οργανισμό. Σε μια έρευνα, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στη Σκοτία, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γρ. ωμό καρότο επί τρεις εβδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%. Αν, λοιπόν, έχετε πρόβλημα χοληστεριναιμίας, τρώτε καθημερινά όσο περισσότερα καρότα μπορείτε.

Καρότο και λεμόνι για την ιγμορίτιδα
Mε αυτά τα δύο τρόφιμα, που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, μπορείτε να ακολουθήσετε για λίγες μέρες μια εύκολη θεραπεία που θα καθαρίσει τα ιγμόρειά σας. Kάθε πρωί βάλτε 1 σταγόνα χυμό καρότου σε κάθε ρουθούνι και κάθε βράδυ επαναλάβετε τη θεραπεία αντικαθιστώντας το χυμό καρότου με 1 σταγόνα χυμό λεμονιού. Tο καρότο, πλούσιο σε βιταμίνη C και καροτένιο, έχει αναγνωρισμένη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το λεμόνι είναι πολύ αποτελεσματικό μικροβιοκτόνο.

Για τις άφθες (έρπης)
Tο καρότο, πλούσιο σε καροτένια και βιταμίνη C, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση. Για να επουλωθούν γρήγορα οι άφθες, μπορείτε να βράσετε 2 καρότα για 15 λεπτά σε 2 φλιτζάνια νερό και, αφού αφήσετε το νερό να κρυώσει, να κάνετε στοματικές πλύσεις με αυτό. Για τον ίδιο σκοπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φύλλα του καρότου. Bράστε μία φούχτα καλά πλυμένα φύλλα καρότου σε λίγο νερό, αφήσετε τα να «κάτσουν» για 15 λεπτά και σουρώστε. Aν κάνετε με το αφέψημα στοματικές πλύσεις πρωί και βράδυ, θα «σβήσουν» γρήγορα οι άφθες.

Για τη φαγούρα στο δέρμα
Aν λόγω έρπη, ορτικάριας εκζέματος ή οποιουδήποτε άλλου δερματολογικού προβλήματος νιώθετε φαγούρα στην επιδερμίδα σας, ένα κατάπλασμα από καρότο θα σας απαλλάξει άμεσα από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα. Tρίψτε στον τρίφτη ένα βιολογικό, κατά προτίμηση, καρότο και βάλτε τον πολτό μέσα σε μια γάζα, που στη συνέχεια θα τοποθετήσετε πάνω στα σημεία που σας ενοχλούν. H β-καροτίνη, αλλά και οι άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που περιέχει το καρότο, θα σας ανακουφίσουν αμέσως από το δυσάρεστο σύμπτωμα.


ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: Γιατροσόφια με: Καρότο για τη χοληστερίνη, την ιγμορίτιδα, τις άφθες και την φαγούρα του δέρματος! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/07/blog-post_9751.html#ixzz2ZOiyxFHG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...