Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Γίνε Άπαχη με Άπαχη Πρωτεΐνη

Γεια, 
η πρόσθεση πρωτεΐνης χαμηλών λιπαρών  στη διατροφή σου βραχυκυκλώνει το μηχανισμό ελέγχου της όρεξης στον εγκέφαλο, κάνοντάς σε να νιώθεις λιγότερο πεινασμένη. Επειδή παίρνει περισσότερο χρόνο στο σώμα σου να χωνέψει την πρωτεΐνη από ότι να χωνέψει τα λιπαρά ή τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, η πρωτεΐνη προκαλεί μια σταδιακή αύξηση στο σάκχαρο του αίματος, που με τη σειρά του προκαλεί μια μέτρια αύξηση στα επίπεδα ινσουλίνης και ικανοποιεί την πείνα σου.
Το να προσθέσεις υγιεινή πρωτεΐνη στη διατροφή σου είναι εύκολο. Καλές πηγές υγιεινής, άπαχης πρωτεΐνης συμπεριλαμβάνουν:

  • Ψάρι, πουλερικά χωρίς πέτσα και πολύ άπαχα κρέατα όπως αρνί και χοιρινό, αντίθετα με το βοδινό που έχει εξαιρετικά υψηλό περιεχόμενο σε λίπος
  • Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, όπως άπαχο γάλα, τυρί χωρίς ή με λίγα λιπαρά, και γιαούρτι
  • Ασπράδια αυγών
  • Φυτικές πρωτεΐνες όπως ξηροί καρποί, όσπρια και σόγια



Όταν κάνεις μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη για να παράγει ενέργεια και να συντηρήσει τα κύτταρά του. Να τρως μια μικρή ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα για να δώσεις στο σώμα τα δομικά υλικά που χρειάζεται για το μεταβολισμό σου. Η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ικανοποιήσει την πείνα σου για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ότι τα γεύματα υψηλά σε λιπαρά ή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες γιατί παίρνει στο σώμα πολύ περισσότερο χρόνο να χωνέψει και να απορροφήσει την πρωτεΐνη απ’ότι να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Οι πρωτεΐνες όπως τα τσιζμπεργκερς, τα χοτ ντόγκς και το μπέικον ωστόσο είναι ανθυγιεινές, υψηλές σε λιπαρά πρωτεΐνες που θα πρέπει να τρώγονται με φειδώ.




Source: F.A. Stutman, MD
Στην υγεία κι ευεξία σου, 
Πάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...