Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

8 φθινοπωρινές σούπερ τροφές για δίαιτα και αποτοξίνωση!

8 φθινοπωρινές σούπερ τροφές για δίαιτα και αποτοξίνωση!
μικρότερο κείμενο μεγαλύτερο κείμενο Μέγεθος Κειμένου
Με τη γιορτή των Χριστουγέννων να μην  είναι και τόσο μακριά, έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι ότι η πορεία της δίαιτάς σου είναι προδιαγεγραμμένη. Η αλήθεια όμως είναι ότι η φθινοπωρινή σεζόν είναι γεμάτη με σούπερ τροφές που όχι μόνο σου χαρίζουν ενέργεια αλλά σε βοηθούν να ξαναβρείς την φόρμα σου. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές όπως το τζίντζερ, το κατσαρό λάχανο και τα παντζάρια δεν βοηθούν μόνο στο να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά αλλά έχουν και ωραία γεύση. Μάθε λοιπόν ποιες είναι οι σούπερ τροφές της εποχής που πρέπει να συμπεριλάβεις στις σαλάτες, τις σούπες και τα smoothie σου για να βοηθήσεις στην αποτοξίνωση του οργανισμού και να είσαι γεμάτη ενέργεια.
1. Τζίντζερ
Έχεις πρόβλημα με την κοιλιά σου; Αυτή η πικάντικη ρίζα δεν θα κάνει καλό μόνο στο πεπτικό σου σύστημα, αλλά είναι φορτωμένη με αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδεις ουσίες. Το τζίντζερ  μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην αποτοξίνωση, με την προώθηση ενός υγιούς ιδρώτα, απαλλάσσοντας το σώμα σου από λοιμώξεις.
2. Παντζάρια
Είναι αποδεδειγμένο ότι παρέχουν αντιοξειδωτική, αντι-φλεγμονώδη και αποτοξινωτική υποστήριξη. Επίσης, τα παντζάρια είναι γεμάτα με φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και κάλιο. Για καλύτερα αποτελέσματα, απόλαυσέ τα ωμά, αφού με το μαγείρεμα χάνουν τη θρεπτική τους αξία.
3. Ρόδι
Αγαπημένο φρούτο του φθινοπώρου, το ρόδι είναι γνωστό για την καταπολέμηση ορισμένων τύπων καρκίνου και για τις πολλές βιταμίνες που περιέχει. Οι σπόροι του ροδιού είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης,  τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ βοηθούν στη διαχείριση του βάρους. Σε μερικούς πολιτισμούς το ρόδι είναι γνωστό ως μαγικό φρούτο.
4. Λαχανάκια Βρυξελλών
Σε διατροφικό επίπεδο, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνες C και Κ και γεμάτα φυτικές ίνες. Αυτά τα πλούσια σε θείο λαχανικά, περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και μερικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
5. Λαχανίδες
Αν θέλεις να ανακουφίσεις τυχόν φλεγμονές και να ρίξεις την πίεση, οι λαχανίδες (kale) είναι αυτό που ψάχνεις. Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη  και να υποστηρίξει την πεπτική οδό. Απόλαυσέ το ωμό,  μαγειρεμένο στον ατμό ή σε smoothie.
6. Γλυκοπάτατες
Πρόκειται για μία σούπερ τροφή αποτοξίνωσης. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, αλλά αποτελεί και μια ισχυρή πηγή βιταμίνης Α, ενώ παράλληλα είναι γεμάτη αντι-φλεγμονώδη αντιοξειδωτικά.
7. Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή, που μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Επίσης,  είναι η μόνη τροφή τόσο πλούσια σε πολυφαινόλες –  ένα βασικό χημικό που βοηθά το σώμα να λειτουργήσει σωστά.
8. Μήλα
Αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και πηκτίνη, η οποία απορροφά τις τοξίνες «σκουπίζοντάς» τες μέσα από τα έντερα. Τα μήλα περιέχουν επίσης γλουκαρικό οξύ, το οποίο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τα οιστρογόνα- όπως τα χημικά και τα πρόσθετα τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...