Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

GINGER·


GINGER· 9 ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Το ginger ή πιπερόρριζα όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα, ή zingiber officinale όπως λέγεται επιστημονικά, είναι μια πολύ σημαντική ρίζα με πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων.
Για την ακρίβεια δε πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, παρόλο που στη χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.
1. Πέψη
Πρώτη στη λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητες του ginger είναι η συνδρομή του στη διαδικασία της πέψης και η ανακούφιση από γαστρεντερικές διαταραχές που προσφέρει. Όχι μόνο θα συμβάλλει στη γρηγορότερη πέψη των τροφών αλλά θα βοηθήσει και στην απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών. Επιπλέον έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα «κακά» βακτήρια της πεπτικής οδού που ευθύνονται για τη δημιουργία ελκών και χρόνιων φλεγμονών
ginger-root-sliced_570.
2. Ναυτία
Είστε έγκυος; Υποφέρετε από ναυτία μέσα στο αυτοκίνητο; Καταναλώσατε κάποια τροφή και σας προκάλεσε αναγούλα; Το ginger είναι η λύση σας. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα συμπτώματα της ναυτίας και τη τάση προς έμετο. Έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε καρκινοπαθείς μετά από τη χορήγηση σχημάτων χημειοθεραπείας, που ως γνωστόν προκαλούν εντονότατα συμπτώματα ναυτίας και εμέτου.
3. Άσθμα και πνευμονία
Το ginger έχει την ιδιότητα να ρευστοποιεί τις εκκρίσεις από το βρογχικό δένδρο, των οποίων η συσσώρευση προκαλεί κρίσεις ή εξάρσεις σε ασθματικούς. Επιπλέον αυξάνει το ζωτικό χώρο και τη λειτουργικότητα των πνευμόνων με τη παροχή επιπλέον αίματος σε αυτούς. Αποτελεί πρώτης τάξης γιατρικό σε ασθενείς με πνευμονία για τους παραπάνω λόγους.

gingerr
4. Φλεγμονή
Η φλεγμονή είναι η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε τραυματισμό, μόλυνση παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και ως απάντηση σε αυτοάνοσης αιτιολογίας νοσήματα, όπως η αρθρίτιδα. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμφάνιση καρκίνου. Αν διατηρείτε στο σπίτι σας και καταναλώνετε συχνά ginger έχετε μεγάλες πιθανότητες να αποσοβήσετε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη. Έχει αποδειχτεί πως το ginger έχει παρόμοια δράση με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), επιβραδύνει την εξέλιξη της φλεγμονής και ακόμα αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
5. Αναλγησία
Όπως προανέφερα το ginger έχει αναλγητικές ιδιότητες. Είτε πρόκειται για πονοκέφαλο, πονόλαιμο, μυαλγία ή αρθραλγία η πιπερόρριζα έχει επιδείξει δραματική μείωση στην ένταση του πόνου. Άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στη παραδοσιακή ιατρική της Κίνας και της Ινδίας, την Ayurveda. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του BBC.
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...