Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016


Μαγειρική σόδα: η νέα (φθηνή) συνταγή ομορφιάς!

soda

Μαγειρική σόδα: η νέα (φθηνή) συνταγή ομορφιάς!

Μπορεί η μαμά μας να έφτιαχνε με αυτήν κουλουράκια, ωστόσο εμείς της δίνουμε μετεγγραφή στη καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Η μαγειρική σόδα μάς προσφέρει από αποσμητική προστασία μέχρι… μανικιούρ – και μάλιστα με τα ψιλά μας!

Αποσμητική προστασία
Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό, τόσο ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Απλώστε με τα δάχτυλα ή με ένα απορροφητικό πανί στις μασχάλες και θα δείτε πόσο θα περιοριστούν η εφίδρωση και η κακοσμία.
Καθαρισμός μαλλιών
Πού και πού, τα μαλλιά μας πραγματικά «κραυγάζουν» για έναν βαθύ καθαρισμό που θα τα απαλλάξει από τις συνέπειες του πληθωρικού styling (λακ, αφρός, τζελ κ.ό.κ.). Αναμείξτε μια μικρή κουταλιά μαγειρικής σόδας με το σαμπουάν σας και χρησιμοποιήστε το όπως συνήθως. Θα αφήσει τα μαλλιά σας λαμπερά, υγιή και γεμάτα ζωντάνια.
Περιποίηση νυχιών
Πληκτρολογείτε, κάνετε δουλειές του σπιτιού, αμελείτε το μανικιούρ σας… Δεν είναι λίγες λοιπόν οι φορές που τα νύχια σας –και κυρίως τα πετσάκια στη βάση τους- μοιάζουν εντελώς εγκαταλειμμένα. Βελτιώστε την εικόνα τους τρίβοντας πάνω τους ένα μείγμα, παχύρρευστο σαν κρέμα, που θα φτιάξετε με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό. Μπορείτε να ανακατέψετε το περίσσευμα με λίγη κρέμα χεριών και να το απλώσετε σε ολόκληρη την παλάμη αλλά και τους αγκώνες σας, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι θέλουν έξτρα περιποίηση.
Απολέπιση
Δεν υπάρχει πιο υγιεινό και αποτελεσματικό απολεπιστικό από τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε στην παλάμη σας μικρή ποσότητα με ελάχιστο νερό – τόσο ώστε το μείγμα να μη γίνει απόλυτα ομοιογενές– και περάστε με απαλές κυκλικές κινήσεις το πρόσωπό σας, για 2 με 3 λεπτά. Τώρα είστε έτοιμη για το πιο λαμπερό selfie!
Μπάνιο αποτοξίνωσης
Χμ, η Κλεοπάτρα δεν μας άφησε ολοκληρωμένη τη συνταγή για το δικό της μπάνιο detox. (Επιπλέον, το γάλα γαϊδούρας είναι απλησίαστο). Για ένα απολαυστικό μπάνιο που θα σας αφήσει με αίσθηση spa, ανακατέψτε σε ίσες ποσότητες μαγειρική σόδα και άλατα μπάνιου, προσθέτοντας και τα αιθέρια έλαια που αγαπάτε – η λεβάντα και το γιασεμί είναι πολύ χαλαρωτικά. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.
Ξηρό σαμπουάν
Δεν έχετε χρόνο για λούσιμο; Αφαιρέστε την έξτρα λιπαρότητα από τις ρίζες των μαλλιών σας τρίβοντας μια μικρή ποσότητα σόδας (περίπου μια κουταλιά του γλυκού, εξαρτάται και από τον τύπο των μαλλιών σας). Στη συνέχεια περάστε με τη χτένα, φτιάξτε τα μαλλιά σας όπως θέλετε και… καλές βόλτες.


ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...