Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

έλαιο αργκάν

Γιατί το έλαιο αργκάν κάνει θαύματα στην εμφάνισή σας

  Γιατί το έλαιο αργκάν κάνει θαύματα στην εμφάνισή σας
Το έλαιο αργκάν (argan oil) παράγεται από την συμπίεση του καρπού του δέντρου Argania spinosa, το οποίο βρίσκεται μόνο στο Μαρόκο.
Το δέντρο αργκάν ζει για περίπου 150 έως 200 χρόνια και δεν καρποφορεί μέχρι να φτάσει τα 30 έως 50 χρόνια ζωής. Επειδή το δέντρο βρίσκεται μόνο σε μια περιορισμένη περιοχή, αυτό το έλαιο είναι αρκετά σπάνιο.
Πρόκειται για ένα λάδι που μόνο ως "θαυματουργό" μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, αναφορικά με τις ιδιότητες που έχει για την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και του σώματός μας.
Δείτε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ιδιότητες:
Μαλλιά: Το λάδι αργκάν είναι ιδανικό για να "κατευνάσει" τα κατσαρά μαλλιά που φριζάρουν. Επίσης ενυδατώνει την τρίχα και, αν το βάλετε σε στεγνά μαλλιά, τους δίνει λάμψη. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμα υγρά/νωπά για μια ολοκληρωτική θεραπεία ή μόνο στις ξηρές άκρες των τριχών για να τις ενυδατώσετε.
Επιδερμίδα της κεφαλής: Αν έχετε ξηροδερμία βάλτε λίγο έλαιο argan σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής σας με το λάδι. Εάν το κάνετε αυτό πριν πέσετε για ύπνο, θα δώσετε αρκετό χρόνο στο έλαιο για να ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, πριν πλυθείτε/λουστείτε το πρωί.
Πρόσωπο: Μπορεί να φαίνεται απίθανο να βάλετε έλαιο κατευθείαν στο πρόσωπό σας, ειδικά αν είστε πιο... σχολαστικοί με το δέρμα σας, αλλά το έλαιο argan έχει την ιδιότητα να κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, πιο καθαρή, πιο λαμπερή και περισσότερο ενυδατωμένη. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες μαζί με την ενυδατική σας κρέμα για καλύτερα αποτελέσματα.
Σώμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι argan για μια πλήρη ενυδατική θεραπεία σώματος, εφαρμόζοντάς το ακριβώς όπως θα κάνατε με μια λοσιόν ή κρέμα σώματος. Εφαρμόστε το λάδι αμέσως μετά το ντους για καλύτερα αποτελέσματα ενυδάτωσης.
Χέρια: Το λάδι αργκάν είναι ένα εξαιρετικό λάδι για να το χρησιμοποιήσετε στα χέρια σας, ειδικά για τα πετσάκια στα νύχια σας, αν είστε επιρρεπείς σε ρωγμές και ξεφλούδισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...