Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΥΔΙΑ

Γιατί πρέπει να τρώτε 7 καρύδια την ημέρα

Γιατί πρέπει να τρώτε 7 καρύδια την ημέρα
Γνωρίζατε ότι τα καρύδια περιέχουν το υψηλότερο ποσοστό αντιοξειδωτικών;
Μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας έδειξε ότι τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος και είναι αυτές που ευθύνονται για πληθώρα ασθενειών.

Ξηροί καρποί και υγεία

Οι ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα φουντούκια, τα φιστίκια Αιγίνης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες.
«Συνιστούμε σε όλους να τρώνε 7 καρύδια καθημερινά», εξηγεί ο καθηγητής Joe Winson, επιστήμονας του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Άλλες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του οργανισμού, να συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς από πολλές και διαφορετικές ασθένειες, μέχρι και να προστατεύσει τον οργανισμό μας από τον καρκίνο. Τα καρύδια είναι σίγουρα ένα superfood και θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά.  Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, μάλιστα η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Καρύδια και διατροφική αξία

Αυτός ο πολύτιμος και υγιεινός καρπός περιέχει τεράστιες ποσότητες ελαίων περίπου 55-65%, πρωτεϊνών 15%, υδατάνθρακες, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Β και C.
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με τα καρύδια είναι ότι αρνούνται να τα φάνε διότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι μπορεί να τους γεμίσουν περιττά κιλά, πράγμα που κανένας δε θα ήθελε. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική, αφού ο αυτός ο υγιεινός ξηρός καρπός ναι μεν, είναι πλούσιος σε λιπαρά, πρόκειται όμως για καλά λιπαρά που αντίθετα με όσα πιστεύατε βοηθούν στην απώλεια βάρους και επίσης καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, χαρίζοντας μας ακόμα περισσότερη υγεία.
7 μόνο καρποί από το πολύτιμο αγαθό που μας παρέχει η φύση, τα καρύδια, είναι η ιδανική συνιστώμενη ποσότητα καθημερινής κατανάλωσης, για να μπορέσουμε να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στην υγεία μας σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Βάλτε τα σήμερα κιόλας στη διατροφή σας και ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού.
VotanonKipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...