Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αποτοξίνωση

Αποτοξίνωση του οργανισμού τι είναι και πως θα το πετύχετε;

αποτοξίνωση οργανισμού
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση για το τι είναι αποτοξίνωση και πως να την εφαρμόσουμε, οπότε επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μερικές γενικές πληροφορίες που αφορούν την αποτοξίνωση. Επίσης θα φτιάξουμε έναν χυμό που είναι κατάλληλος για πλήρη αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι αρκετά θρεπτικός και μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα, γρήγορα και απλά.

Τι είναι η αποτοξίνωση;

Με τον όρο αποτοξίνωση εννοούμε τη διαδικασία που εκτελεί ο οργανισμός μας για να μπορέσει να απαλλαγεί από τις ανεπιθύμητες και βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας, γνωστές και ως τοξίνες. Πρόκειται για κύρια λειτουργία του σώματος που αλληλεπιδρά με όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός μας. Έτσι, όταν μιλάμε για αποτοξίνωση οργανισμού αναφερόμαστε στη βελτίωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συστήματος αποτοξίνωσης του σώματος μας. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους, είτε με μείωση της ποσότητας των τοξινών που εισέρχονται στον οργανισμό μας, είτε με την ενίσχυση της διαδικασίας αποβολής των ανεπιθύμητων ουσιών που έχουν εισέλθει στο σώμα μας και αυτό το πετυχαίνουμε ενισχύοντας τη διατροφή μας με πλούσια θρεπτικά συστατικά.
Αν και έχουμε μάθει από μικροί να είμαστε καθαροί ως προς την εξωτερικοί μας εμφάνιση (πλενόμαστε συχνά, πλένουμε τα δόντια μας καθημερινά κ.α.), δυστυχώς δε φροντίζουμε να καθαρίζουμε και εσωτερικά το σώμα μας με την αποβολή των ανεπιθύμητων και βλαβερών τοξινών. Το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζουμε πότε οι εσωτερικοί μηχανισμοί καθαρισμού του οργανισμού μας δε λειτουργούν σωστά. Σε αντίθεση με άλλα μέρη του σώματος μας, είναι αρκετά δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο καλά λειτουργεί το ήπαρ το οποίο είναι το κυριότερο όργανο που εκτελεί την αποτοξίνωση οργανισμού. Εκτός του ότι βοηθά στην σύνθεση της έκκρισης χολής, λειτουργεί επίσης και ως φίλτρο για τις τοξίνες και τα βακτήρια που υπάρχουν στο αίμα και τα μετατρέπει σε ουσίες που μπορούν να εξαλειφθούν από το νεφρά. Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των διεργασιών εκτελείται από το συκώτι και το πεπτικό σύστημα, όλα τα ζωτικά όργανα όπως τα νεφρά, οι πνεύμονες, κ.α. βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Δείτε πως θα καθαρίστε το συκώτι με μια μόνο γουλιά.
αποτοξίνωση-οργανισμού-1

Ποιος είναι ο σκοπός της

Η αποτοξίνωση έχει ως σκοπό την στήριξη αυτών των οργάνων, έτσι ώστε οι τοξίνες που υπάρχουν στο σώμα να μπορούν να μεταβολιστούν και να αποβληθούν εύκολα και αποτελεσματικά.
Σίγουρα ένα αποτελεσματικό σύστημα για αποτοξίνωση οργανισμού είναι απαραίτητο για περισσότερη υγεία και βεβαίως τα θρεπτικά συστατικά είναι αυτά που συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του. Τα συστατικά αυτά που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση, είναι σε γενικές γραμμές εκατοντάδες ένζυμα, βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες που θα μας βοηθήσουν στην απελευθέρωση των ανεπιθύμητων ουσιών από το σώμα μας.
Μάθετε ποια είναι τα κυριότερα βότανα για αποτοξίνωση του οργανισμού.

Για να φτιάξετε το βιταμινούχο ρόφημα για τέλεια αποτοξίνωση του οργανισμού

Θα χρειαστείτε:
  • 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό μήλου
  • 200 γραμμάρια παντζάρι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
Διαδικασία:
Καθαρίστε καλά τα παντζάρια  και βάλτε τα σε έναν αποχυμωτή να πάρετε όλο το χυμό τους. Προσθέστε το φρέσκο χυμό από τα μήλα και τα πορτοκάλια και ανακατέψτε τα μαζί με το χυμό από τα παντζάρια. Αδειάστε το χυμό σε ποτήρια και προσθέστε ένα κλωνάρι σέλινο, αφού πιείτε το χυμό μπορείτε να φάτε το σέλινο. Πίνετε το ρόφημα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
VotanonKipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...