Υγεία: πολύτιμο μαγνήσιο!
Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η.. ανεπάρκεια σε μαγνήσιο είναι πολύ συχνή, ακόμα και σ’ εκείνους που το παίρνουν ως συμπλήρωμα τακτικά. Βασικός λόγος για τη λήψη μαγνησίου, είναι το άγχος, που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής. Το άγχος μειώνει τα αποθέματα μαγνησίου πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζαμε παλιότερα. Το ασβέστιο, βασικό,πολύτιμο, μέταλλο…. επίσης, χρειάζεται μαγνήσιο για να απορροφηθεί στο σώμα.
Σε κάθε περίπτωση, εδώ γίνεται ένα βασικό λάθος.. το ασβέστιο δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται μόνο του, αλλιώς θα κλέψει.. μαγνήσιο, από όπου μπορεί στο σώμα, προκειμένου να απορροφηθεί. Αυτό θα επιφέρει ανεπάρκεια μαγνησίου και κατάπτωση. Αυτό συμβαίνει με όλους αυτούς που..επιμένουν να πίνουν γάλα. Στο γάλα η αναλογία ασβεστίου προς μαγνήσιο είναι 8 προς 1, γι` αυτό και προκύπτει έλλειψη μαγνησίου. Η υπερεπάρκεια ασβεστίου θα έχει σαν αποτέλεσμα εναποθέσεις ασβεστίου, όπως είναι για παράδειγμα Οι Πέτρες Στη Χολή, Οι Πέτρες Στα Νεφρά, Σκληρες Αρθρώσεις.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα εξαφανίζονται με τη λήψη μαγνησίου.
Το μαγνήσιο ενεργοποιεί ένα ένζυμο που βρίσκεται σε κάθε κυτταρική μεμβράνη. Αυτό το ένζυμο ελέγχει την ισορροπία καλίου και νατρίου, διατηρώντας το κάλιο στα υγρά εκτός των κυττάρων και το νάτριο εντός των κυττάρων. Αυτή η ισορροπία είναι άκρως σημαντική για τη φυσιολογική ισορροπία νερού, τη δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων και την παραγωγή ηλεκτρικής, κυτταρικής ενέργειας. Χωρίς επαρκές κυτταρικό μαγνήσιο, το νάτριο θα αποβληθεί γρήγορα από το σώμα, δημιουργώντας ανεπάρκεια νατρίου και έχοντας ως κατάληξη Κόπωση, Θερμοπληξία Και Αδυναμία.
Η έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει πολλές σωματικές λειτουργίες φέρνοντας:
- Προβλήματα με τον ύπνο
- Κόπωση
- Νευρικότητα
- Δυσκοιλιότητα
- Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
- Μυϊκοί σπασμοί,
- κράμπες
- Τρέμουλο
Το μαγνήσιο έχει ζωτική σημασία για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Χωρίς επαρκές μαγνήσιο, τα νευρικά κύτταρα δεν επικοινωνούν σωστά, και γίνονται υπερευαίσθητα. Αυτό είναι η αιτία που γινόμαστε νευρικοί… και αναπηδάμε στους ξαφνικούς θορύβους όπως το χτύπημα μιας πόρτας. Η ανεπάρκεια μαγνησίου προκαλει αϋπνία, ξύπνημα από, κράμπες, τέντωμα και δυσάρεστη αίσθηση.
Μας κλέβουν μαγνήσιο
- Ο υπερβολικός (βραστός) Καφές, (άριστη επιλογή ο esspresso)
- Η Ζάχαρη και κάθε είδους γλυκά….
- Τα Διουρητικά
- Φάρμακα Κάθε Τύπου,
- Ο.. Υπολειτουργικός Θυρεοειδής,
- Το Στρες και
- Η Διατροφή η Πλούσια Σε Ασβέστιο.
- Αρθρίτιδα,
- Σκλήρυνση Των Αρτηριών,
- Γήρανση,
- Οστεοπόρωση,
- Αποτιτάνωση Των Οργάνων Και Των Ιστών.
Η Περίσσεια Ασβεστίου μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Η περίσσεια μαγνησίου, από την άλλη, δε μας προκαλεί καμιά ανησυχία. Εάν το παρακάνουμε, το σώμα μας θα το αποβάλει.
Το μαγνήσιο υπάρχει σχεδόν παντού..σε μικρές ποσότητες..
- Στα Φρέσκα Πράσινα Λαχανικά,
- Στους Ηλιόσπορους,
- Τα Καρύδια,
- Τα Αμύγδαλα,
- Τα Φουντούκια,
- Τα Φιστίκια Αιγίνης,
- Στους Χουρμάδες,
- Στα Αράπικα Φιστίκια,
- Στις Μπανάνες,
- Στα Σύκα,
- Στα Μήλα,
- Στα Ροδάκινα,
- Στα Βερίκοκα,
- Στο Καλαμπόκι,
- Στη Σόγια,
- Στα Όσπρια,
- Στο Σκόρδο,
- Στο Μπρόκολο Και
- Στην Αγκινάρα.
Να θυμάστε ότι τα περισσότερα σωματικά προβλήματα ξεκινούν απο την έλλειψη μαγνησίου και μειώνονται καθώς εξισορροπείται η έλλειψη του ζωτικού αυτού μετάλλου.
________________
Να συμπληρώσουμε επίσης πως το μανγήσιο πέρα από τα παραπάνω, αποτελεί προληπτικό για τα εγκεφαλικά, αλλά και τις διάφορες μορφές αρθρίτιδας. Επιπλέον το διάλυμα υγρού λαδιού μαγνησίου (magnesium sole 35%) κατάλληλο τόσο για εσωτερική (με αραίωση) όσο και για εξωτερική χρήση, έχει βοηθήσει ακόμη και στην αντιστροφή και θεραπεία χρόνιων καταστάσεων αρθριτικών και ρευματικών -όπως αναφέρει σχετικό βιβλίο σηκώθηκαν και ξαναπερπάτησαν δίχως βοήθεια (!) ακόμη και άτομα που για την κλασική ιατρική ήταν “ανίατες” πλέον περιπτώσεις που ζούσαν με μόνιμο πόνο (παυσίπονα) και αδυναμία ακόμη και να σηκωθούν ή να γυρίσουν στο κρεββάτι τους…
Οι επαλείψεις με το υγρό μαγνήσιο καταπραΰνει επίσης μυϊκούς πόνους…
Το μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, πλήρη δημητριακά και φασόλια, έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως ισχαιμικού τύπου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που κάλυψε πάνω από 250.000 άτομα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουζάνα Λάρσον, του τμήματος διατροφικής επιδημιολογίας του σουηδικού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτητικής «American Journal of Clinical Nutrition», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διευκρίνισαν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν συστήνουν στους ανθρώπους να παίρνουν έξτρα διατροφικά συμπληρώματα με μαγνήσιο, όμως συστήνουν την κατανάλωση τροφών με πολύ μαγνήσιο.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν όλες τις δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο θέμα κατά τα τελευταία 45 χρόνια και εστιάστηκαν σε επτά έρευνες που έγιναν την τελευταία 14ετία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, με μέση διάρκεια 11,5 χρόνια η κάθε μία. Περίπου 6.500 άτομα από τα συνολικά 250.000 που κάλυπταν οι εν λόγω μελέτες (ποσοστό 3%), έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκειά τους.
Η νέα έρευνα (μετα-ανάλυση) διαπίστωσε ότι για κάθε 100 χιλιοστόγραμμα μαγνήσιο που ένας άνθρωπος λάμβανε παραπάνω κάθε μέρα με τη διατροφή του, ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου (η πιο συνηθισμένη μορφή, που προκαλείται από θρόμβο στο αίμα, σε αντιδιαστολή με το αιμορραγικό εγκεφαλικό) μειωνόταν 9% κατά μέσον όρο.
Πηγές: εδώ και εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου