Η διατροφική αξία του ιχθυελαίου είναι
μεγάλη, καθώς σε αυτό βρίσκονται τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, των οποίων
η προσφορά στον οργανισμό είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και
απαραίτητη. Παρά, λοιπόν, του γεγονότος πως πολλοί από παιδιά έπιναν, με
δυσαρέσκεια ομολογουμένως, το μουρουνέλαιο, οι ευεργετικές επιδράσεις
του ιχθυέλαιου δεν είναι ευρέως γνωστές στον κόσμο και είναι μεγάλο το
ποσοστό όσων δεν το λαμβάνουν καν.
Γι’αυτό το λόγο, ακουλουθούν 7 από τα
σημαντικότερα καλά που προσφέρει το ιχθυέλαιο στον οργανισμό και που θα
είναι η απάντηση σε όποιον έχει την οποιαδήποτε αμφιβολία για τη
θρεπτική αξία αυτού του τύπου λαδιού.
1. Κάνει καλό στην καρδιά
Ένα από τα μεγαλύτερα ευεργετήματα του ιχθυελαίου είναι η προσφορά του στην καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς ρίχνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, αλλά και προστατεύει τις αρτηρίες από τη σκλήρυνση που με τη σειρά της οδηγεί σε σοβαρότερες παθήσεις.
Κάποιες έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως τα λιπαρά οξέα του ιχθυελαίου δρουν προστατευτικά ενάντια στο ενδεχόμενο εμφράγματος, αν και δεν έχουν την ίδια δράση σε άτομα που έχουν ήδη υποστεί στο παρελθόν έμφραγμα.
Ένα από τα μεγαλύτερα ευεργετήματα του ιχθυελαίου είναι η προσφορά του στην καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς ρίχνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, αλλά και προστατεύει τις αρτηρίες από τη σκλήρυνση που με τη σειρά της οδηγεί σε σοβαρότερες παθήσεις.
Κάποιες έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως τα λιπαρά οξέα του ιχθυελαίου δρουν προστατευτικά ενάντια στο ενδεχόμενο εμφράγματος, αν και δεν έχουν την ίδια δράση σε άτομα που έχουν ήδη υποστεί στο παρελθόν έμφραγμα.
2. Ρίχνει την χοληστερίνη
Η τακτική κατανάλωση ιχθυελαίου, είτε απευθείας μέσω λιπαρών ψαριών όπως είναι ο τόνος και ο σολομός, είτε μέσω συμπληρωμάτων, ρίχνει την κακή χοληστερίνη και βελτιώνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, μειώνοντας τον αριθμό των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Η τακτική κατανάλωση ιχθυελαίου, είτε απευθείας μέσω λιπαρών ψαριών όπως είναι ο τόνος και ο σολομός, είτε μέσω συμπληρωμάτων, ρίχνει την κακή χοληστερίνη και βελτιώνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, μειώνοντας τον αριθμό των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
3. Δυναμώνει τα οστά
Το ιχθυέλαιο αυξάνει την ποσότητα ασβεστίου που απορροφάται από τον οργανισμό και τα οστά και μειώνει την απώλεια του, που συμβαίνει μέσα από τα ούρα. Γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν τακτικά τα σχετικά συμπληρώματα διατροφής.
Το ιχθυέλαιο αυξάνει την ποσότητα ασβεστίου που απορροφάται από τον οργανισμό και τα οστά και μειώνει την απώλεια του, που συμβαίνει μέσα από τα ούρα. Γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν τακτικά τα σχετικά συμπληρώματα διατροφής.
4. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου
Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως όσες γυναίκες λάμβαναν για περίοδο τεσσάρων μηνών συμπληρώματα ιχθυελαίου αντιμετώπιζαν σταδιακά όλο και λιγότερο πόνο κατά την περίοδό τους, από τις γυναίκες που δεν λάμβαναν αντίστοιχα συμπληρώματα ή έπαιρναν κάποιο placebo για τη θεραπεία τους.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως όσες γυναίκες λάμβαναν για περίοδο τεσσάρων μηνών συμπληρώματα ιχθυελαίου αντιμετώπιζαν σταδιακά όλο και λιγότερο πόνο κατά την περίοδό τους, από τις γυναίκες που δεν λάμβαναν αντίστοιχα συμπληρώματα ή έπαιρναν κάποιο placebo για τη θεραπεία τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου