Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ωμέγα λιπαρά και Καρδιαγγειακή Υγεία – Συνολική Ευεξία

Τα Ω-3 μειώνουν τα υψηλά τριγλυκερίδια μέχρι 65%, αποτελεσματικότερα από οποιοδήποτε φάρμακο. Αν τα Ω-3 και Ω-6 λαμβάνονται στη σωστή αναλογία 2:1, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των ευεργετικών εικοσανοειδών (προσταγλανδίνες). Αυτά :
κάνουν τα αιμοπετάλια λιγότερο κολλώδη,
μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβου,
κατεβάζουν την υψηλή πίεση του αίματος ηρεμώντας τον αρτηριακό μυϊκό τόνο,
ενώ παράλληλα βοηθούν τους νεφρούς να αποβάλουν το υπερβάλλον νερό.
Ελαττώνουν τα επίπεδα του ινωδογόνου, παράγοντα δημιουργίας θρόμβων, και τα επίπεδα της  Α-λιποπρωτεΐνης, ενός πολύ ισχυρού παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.
Διατηρούν τον καρδιακό σφυγμό φυσιολογικό, αποτρέποντας αρρυθμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ανακοπή. Επίσης, αυξάνουν την «καλή» HDL χοληστερόλη και την σωστή αναλογία HDL:LDL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...